Ερντογάν: Δεν αντέχετε τη λέξη Τούρκος για τη μειονότητα της Θράκης

Ερντογάν: Δεν αντέχετε τη λέξη Τούρκος για τη μειονότητα της Θράκης

Λίγες μόλις μέρες μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού την Κωνσταντινούπολη, συνεχίζει την επιθετική του ρητορική

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγες μόλις μέρες μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού την Κωνσταντινούπολη, συνεχίζει την επιθετική του ρητορική. Σε ομιλία του, στην Ανδριανούπολη, μεταξύ άλλων αποκάλυψε μέρος των συζητήσεων του με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Ρώτησα, γιατί δεν έχει μιναρέ το τζαμί που θα ανοίξετε; Εδώ δεν αντέχετε τη λέξη Τούρκος για τη μειονότητα της Θράκης» ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μάλιστα ανέφερε ότι έθιξε στον Έλληνα πρωθυπουργό το ζήτημα του τζαμιού στην Αθήνα αντιπαραβάλλοντας το ελληνικό αίτημα για επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open ο Ερντογάν είπε: «στον κύριο Τσίπρα δήλωσα, ζητάτε από εμάς τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Ας ανοίξουμε του είπα το τζαμί Φετχιγιέ στην Αθήνα». Ο Έλληνας πρωθυπουργός σύμφωνα με όσα είπε ο Ερντογάν, ανέφερε ότι «πρόκειται να λειτουργήσει τζαμί στην Αθήνα».

«Μου είπε πως αντιδρά η αντιπολίτευση και εγώ του απάντησα πώς η εκκλησιά έχει καμπαναριό έτσι και το τζαμί πρέπει να έχει μιναρέ» συνέχισε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο Ερντογάν όμως αναφέρθηκε και στο ζήτημα της Θράκης: «Στη Θράκη δεν ακούγεται καν η λέξη Τούρκος. Εμείς όμως δεν έχουμε τέτοια προβλήματα. Όπου θέλεις χρησιμοποιείς το “Ρωμιός”. Και αυτό γιατί εμείς υπερασπιζόμαστε την ελευθερία της σκέψης».