Έρευνα για τον πρεσβευτή του Βατικανού στο Παρίσι για σεξουαλικές επιθέσεις

Έρευνα για τον πρεσβευτή του Βατικανού στο Παρίσι για σεξουαλικές επιθέσεις

Μετά από διαμαρτυρίες νεαρού στελέχους του δημαρχείου

Αντικείμενο έρευνας για σεξουαλικές επιθέσεις αποτελεί εκπρόσωπος του πάπα στο Παρίσι (πρεσβευτή του Βατικανού) μετά από διαμαρτυρίες 30χρονου στελέχους του δημαρχείου.

Η έρευνα ξεκίνησε στις 24 Ιανουαρίου από την εισαγγελία του Παρισιού μετά την καταγγελία του νεαρού στελέχους του δημαρχείου πως ο 74χρονος Ιταλός πρελάτος Λουίτζι Βεντούρα, τον άγγιξε πολλές φορές κατά τη διάρκεια μιας τελετής στο δημαρχείο της πόλης στις 17 Ιανουαρίου.

Δημοτικός αξιωματούχος, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, δήλωσε πως ο Βεντούρα: «χάιδεψε με επίμονο και επαναλαμβανόμενο τρόπο τους γλουτούς του νεαρού άνδρα κατά τη διάρκεια της τελετής. Έβαλε τα χέρια του στους γλουτούς του πολλές φορές».

Ο νεαρός, ο οποίος εργάζεται στην ιεραρχία, εργάζεται στη γενική αντιπροσωπεία διεθνών σχέσεων (DGRI) του δημαρχείου.

Ο Βεντούρα υπηρετεί στο Παρίσι από το 2009 και πρόκειται για έναν διπλωμάτη καριέρας ενώ έχει επιφορτιστεί με τις σχέσεις της Αγίας Έδρας με τις γαλλικές αρχές αφενός και με τους επισκόπους της Γαλλίας αφετέρου.

Το Βατικανό έχει ενημερωθεί για τη διεξαγωγή της έρευνας από τα ΜΜΕ, δήλωσε ο εκπρόσωπος Αλεσάντρο Γκιζότι και πρόσθεσε πως η Αγία Έδρα αναμένει τα συμπεράσματα της έρευνας. Ο Βεντούρα, λόγω της θέσης που κατέχει διαθέτει διπλωματική ασυλία.