Ράμα: Συζητάμε με την Ελλάδα τα θαλάσσια σύνορα

Ράμα: Συζητάμε με την Ελλάδα τα θαλάσσια σύνορα

«Οι συνομιλίες για το ζήτημα έχουν παγώσει γιατί δεν υπάρχει Συνταγματικό Δικαστήριο στην γειτονική χώρα», αναφέρουν πηγές

Για τα σύνορα με τις χώρες που περιβάλλουν την Αλβανία μίλησε ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας Έντι Ράμα  σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Vision Plus TV.

«Σήμερα, τί συζητάμε σήμερα με την Ελλάδα; Τα θαλάσσια σύνορα. Τι συζήτησε το Κόσοβο με το Μαυροβούνιο και όλα έγιναν; Τα σύνορα. Γιατί να μην συζητήσουμε τα σύνορα μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας; Θα τα συζητήσουμε, γιατί είναι μια διαδικασία οριοθέτησης».

Το ζήτημα με τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας έχει παγώσει αυτή την περίοδο καθώς τα Τίρανα δεν έχουν Συνταγματικό δικαστήριο αναφέρουν στο news.gr ασφαλείς πηγές.

Αυτό που προκάλεσε αίσθηση ωστόσο ήταν η δήλωσή του για το Κοσσυφοπέδιο όπου τόνισε χαρακτηριστικά πως: «Για μένα το Κόσοβο είναι μέρος της Αλβανίας. Τα υπόλοιπα είναι θέματα του Ραμούς Χαραντινάι». Τόνισε δε πως «Η Ένωση μεταξύ Αλβανίας και Κοσσυφοπεδίου δεν είναι σχέδιο Β, αλλά το Σχέδιο Α και δεν φαντάζομαι την ένωση στον 21ο αιώνα ως φολκλορική πράξη»