Anadolu: Πλήγμα στην ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα

Anadolu: Πλήγμα στην ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα

«Αυτή η απόφαση για μια ακόμα φορά αποδεικνύει πως το ελληνικό κράτος δεν έχει καμιά πρόθεση να κάνει βήματα προς την θρησκευτική ελευθερία»

Για «πλήγμα στην ελευθερία του Τύπου» κάνει λόγο ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας Millet στην Κομοτηνή Τσενγκίζ Ομέρ, τις δηλώσεις του οποίου δημοσιεύει το Anadolu.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα δημοσιογράφοι της Τουρκικής, όπως την αποκαλεί, μειονότητας στην Ελλάδα, είναι αντιμέτωποι με ένα χρόνο φυλάκιση για την κριτική που άσκηση στο θέμα των μουφτίδων που δεν αναγνωρίζουν ενώ παράλληλα κάνουν λόγο για κούφιες υποσχέσεις της Αθήνας.

«Αυτές οι ποινές είναι πλήγμα στην ελευθερία του Τύπου» δήλωσε ο Τσενγκίζ που αντιμετωπίζει 15 μήνες φυλακής για κριτική σε μουφτίδες που διορίστηκαν από το ελληνικό κράτος, των οποίων την εξουσία δεν αναγνωρίζει ο Τσενγκίζ.

«Αυτή η απόφαση για μια ακόμα φορά αποδεικνύει πως το ελληνικό κράτος δεν έχει καμιά πρόθεση να κάνει βήματα προς την θρησκευτική ελευθερία της Μουσουλμανικής Τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης» είπε στο Anadolu.