Πέθαναν τα σιαμαία αγόρια που νοσηλεύονταν στη Σανάα της Υεμένης

Πέθαναν τα σιαμαία αγόρια που νοσηλεύονταν στη Σανάα της Υεμένης

Οι Χούτι είχαν απευθύνει έκκληση να μεταφερθούνστο εξωτερικό προκειμένου να διαχωριστούν

Τα σιαμαία αγόρια που νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο της Σαναά, στην Υεμένη, πέθαναν χθες Σάββατο. Την ανακοίνωσή έκαναν οι αντάρτες Χούτι, οι οποίοι είναι αυτοί που ελέγχουν την πρωτεύουσα της χώρας.

Οι Χούτι είχαν απευθύνει έκκληση με την οποία ζητούσαν να μεταφερθούν τα μωρά στο εξωτερικό προκειμένου να διαχωριστούν.

Το αεροδρόμιο της Σαναά, λόγω του αεροπορικού αποκλεισμού που έχει επιβληθεί από τον συνασπισμό δυνάμεων του οποίου ηγείται η Σαουδική Αραβία και ο οποίος επεμβαίνει κατά των Χούτι, είναι κλειστό.

Ωστόσο, ιατρική ομάδα από τη Σαουδική Αραβία είχε δηλώσει έτοιμη να αναλάβει την περίθαλψη των βρεφών αλλά δεν δόθηκε καμία πληροφορία στη συνέχεια ώστε να υλοποιηθεί αυτή η πρόταση.

Και γιατρός από την Υεμένη είχε απευθύνει έκκληση για τη μεταφορά τους στο εξωτερικό καθώς η ιατρική ομάδα η οποία υπάρχει δεν ήταν σε θέση να πραγματοποιήσει τη συγκεκριμένη επέμβαση.

Τα σιαμαία αγόρια, τα οποία έσβησαν μόλις 14 ημερών, είχαν γεννηθεί με δυο κεφάλια, δυο σώματα αλλά μόνο δύο πόδια και ένα γεννητικό όργανο.

(Φωτογραφία Αρχείου)