Ντονμέζ: Ανακαλύψαμε φυσικό αέριο στη Θράκη

Ντονμέζ: Ανακαλύψαμε φυσικό αέριο στη Θράκη

Το κοίτασμα βρέθηκε στην περιοχή Ραιδεστό έξω από την Κωνσταντινούπολη

Την ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου στη Θράκη ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας στην κρατική τηλεόραση της Τουρκίας TRT.

Σύμφωνα με το sigmalive, ο Τούρκος Υπ.Ενέργειας, ανέφερε, «Μετά από έρευνες χρόνων στη Θράκη, κάναμε μία μικρή ανακάλυψη. Τη Δευτέρα ξεκινάμε να ερευνούμε την περιοχή και θα δώσουμε λεπτομέρειες από εκεί», δήλωσε ο Φατίχ Ντονμέζ, ο οποίος πρόσθεσε ότι το κοίτασμα βρέθηκε στην περιοχή Ραιδεστό έξω από την Κωνσταντινούπολη στην ανατ. Θράκη (κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα).

«Πότε πότε όλο και κάτι βρίσκουμε. Στη Θράκη κάναμε μία μικρή ανακάλυψη φυσικού αερίου. Δεν είναι μεγάλη ποσότητα βέβαια. Θα πάμε εκεί τη Δευτέρα, πρώτα ο Αλλάχ, με τα συνεργεία μας και θα κοιτάξουμε από κοντά την περιοχή και θα ενημερώσουμε για τις τεχνικές λεπτομέρειες τους πολίτες μας. Μετά από χρόνια εντατικών ερευνών στη Θράκη, τώρα βρήκαμε κάτι. Και θα ενημερώσουμε τους πολίτες μας.

Μακάρι να βρούμε ακόμη μεγαλύτερα κοιτάσματα, επειδή είμαστε μια μεγάλη χώρα και η κατανάλωσή μας πολύ υψηλή. Αλλά ό,τι είναι, δεν πειράζει, ακόμη και μικρή ή μεσαία να είναι η ανακάλυψη, η οικονομία κερδίζει μία φορά…».