Κρατούσαν εκατοντάδες μετανάστες σε άθλιες συνθήκες

Κρατούσαν εκατοντάδες μετανάστες σε άθλιες συνθήκες

Βρέθηκαν 252 Μαλαισιανοί που λιμοκτονούσαν κλεισμένοι από δουλεμπόρους σε δύο μικρούς χώρους

Τουλάχιστον 252 άνθρωποι που λιμοκτονούσαν και δήλωσαν ότι είναι Μπανγκλαντεσιανοί, βρέθηκαν κλεισμένοι υπό ασφυκτικές συνθήκες σε δύο καταστήματα στην επαρχία της Βόρειας Σουμάτρας στην Ινδονησία, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της χώρας για θέματα μετανάστευσης.

Οι μετανάστες αυτοί «λιμοκτονούσαν και έκαναν μεγάλη φασαρία», όταν εντοπίστηκαν στα καταστήματα αυτά στην πρωτεύουσα της επαρχίας Μεντάν χθες Τετάρτη, διευκρίνισε ο επικεφαλής για θέματα μετανάστευσης της Βόρειας Σουμάτρας Άικον Σιρεγκάρ. Προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστει, αν οι μετανάστες αυτοί εισήλθαν στο ινδονησιακό έδαφος νόμιμα ή παράνομα, αλλά μόνον ότι επεδίωκαν να βρουν δουλειά στη Μαλαισία.

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε, ότι ακόμη δεν έχει επίσης αποσαφηνιστεί, για πόσο καιρό βρίσκονταν μέσα στα δύο κτίρια. «Μπορεί να ήρθαν παράνομα με πλεούμενο και να περίμεναν να μεταφερθούν στην Μαλαισία», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «ακόμη αναζητούμε τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα». Όλοι τους μεταφέρθηκαν σε κέντρο μεταναστών στη Μεντάν.

Τα τελευταία χρόνια πλεούμενα που μεταφέρουν μέλη της υπό διωγμό κοινότητας των Ροχίνγκια στην Μιανμάρ, έχουν αποκλειστεί στην Σουμάτρα, καθώς κατευθύνονται προς μια τρίτη χώρα. Από το 2012 που ξέσπασε η βία στην πολιτεία Ραχίν της Μιανμάρ, δεκάδες χιλιάδες Ροχίνγκια έχουν εγκαταλείψει τη χώρα με πλεούμενα. Τους τελευταίους 18 μήνες εκατοντάδες χιλιάδες έχουν διασχίσει τα σύνορα με το Μπανγκλαντές, όπου τους μεταφέρουν σε καταυλισμούς.