«Ο Μαδούρο εμποδίζει την ανθρωπιστική βοήθεια»

«Ο Μαδούρο εμποδίζει την ανθρωπιστική βοήθεια»

Ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση Μαδούρο

Με ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter, ο Αμερικανός Υπ. Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στρέφεται ενάντια στον Νίκολας Μαδούρο, κατηγορώντας τον ότι εμποδίζει την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας που έστειλαν διάφορες χώρες στην Βενεζουέλα, μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ, σε συντονισμό με τον επίδοξο – αυτοανακυρηχθέντα πρόεδρο Χουάν Γκουαϊδό.

Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Ο λαός της Βενεζουέλας χρειάζεται απεγνωσμένα ανθρωπιστική βοήθεια, οι ΗΠΑ και άλλες χώρες προσπαθούν να βοηθήσουν, αλλά ο βενεζουελανός στρατός υπό τον Μαδούρο εμποδίζει τη βοήθεια που φτάνει με φορτηγά και πλοία. Το καθεστώς Μαδούρο πρέπει να επιτρέψει τη βοήθεια των ανθρώπων που λιμοκτονούν.»

Στο μεταξύ, χθες στο Καράκας η Εθνοσυνέλευση, της οποίας ηγείται ο Χουάν Γκουαϊδό, ενέκρινε ένα στρατηγικό σχέδιο για τη διανομή τροφίμων και φαρμάκων από την Κολομβία και τη Βραζιλία με τον πρόεδρο Μαδούρο να σχολιάζει σχετικά: «Αν θέλουν να βοηθήσουν, ας άρουν το μπλόκο και τις κυρώσεις», διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα επιτρέψει «ένα σόου ανθρωπιστικής βοήθειας.»