Ιερείς χρησιμοποιούσαν μοναχές για σκλάβες του σεξ παραδέχτηκε ο Πάπας

Ιερείς χρησιμοποιούσαν μοναχές για σκλάβες του σεξ παραδέχτηκε ο Πάπας

Ο 82χρονος ποντίφικας, ξεκαθάρισε πως η Εκκλησία καταβάλλει κάθε προσπάθεια να λυθεί το πρόβλημα

Ο Πάπας Φραγκίσκος παραδέχθηκε ότι κληρικοί έχουν κακοποιήσει σεξουαλικά καλόγριες και σε μια περίπτωση κρατήθηκαν ως σκλάβες του σεξ!

Ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, προχώρησε σε αυτές τις σοκαριστικές αποκαλύψεις ερωτηθείς από δημοσιογράφους κατά την διάρκεια της περιοδείας του στα Αραβικά Εμιράτα. Όπως δήλωσε, ο προκάτοχός του Πάπας Βενέδικτος, αναγκάστηκε να βάλει λουκέτο σε ολόκληρο εκκλησίασμα μοναχών που κακοποιούνταν από ιερείς.

Όπως σημειώνει το BBC, είναι η πρώτη φορά που ο Πάπας αναγνωρίζει ότι υπάρχει πρόβλημα σεξουαλικής κακοποίησης μοναχών από ιερείς. Ο 82χρονος ποντίφικας, ξεκαθάρισε πως η Εκκλησία καταβάλλει κάθε προσπάθεια να λυθεί το πρόβλημα που «συνεχίζει να υφίσταται».

Τον περασμένο Νοέμβριο, η παγκόσμια οργάνωση της Καθολικής Εκκλησίας για τις μοναχές καταδίκασε την «κουλτούρα της σιωπής και της μυστικότητας» που τους εμπόδιζε να μιλήσουν.

Τα σχόλια του Πάπα έρχονται εν μέσω πολυετών καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών και εφήβων από ιερείς της Εκκλησίας.

Το εκκλησίασμα των μοναχών που διαλύθηκε το 2005 εδρεύει στη Γαλλία, όπως δήλωσε ο Alessandro Gisotti από το γραφείο Τύπου του Βατικανού στην CBS News.