Γερμανική αναγνώριση σε Τσίπρα και Ζάεφ

Γερμανική αναγνώριση σε Τσίπρα και Ζάεφ

Η Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια βραβεύει τους δύο πολιτικούς

Το ετήσιο βραβείο «Ewald von Kleist» της 55ης Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια θα απονεμηθεί στις 16 Φεβρουαρίου στον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στον ομόλογό του της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ. Η διάκριση έρχεται ως αναγνώριση της προσφοράς τους υπέρ της συνεννόησης και επίλυσης των διαφορών Ελλάδας- Βόρειας Μακεδονίας με την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών καθώς και για τη συνεισφορά τους για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια αλλά και την Ευρώπη.

Το συγκεκριμένο βραβείο απονέμεται από το 2009 και ανάμεσα στις προσωπικότητες που έχουν τιμηθεί στο παρελθόν, περιλαμβάνονται ο Χένρι Κίσινγκερ, ο Χαβιέ Σολάνα, ο Χέλμουτ Σμιτ, ο Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν, ο πρώην γερμανός πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιοάχιμ Γκάουκ, κ.ά.
Εκπρόσωπος της Διάσκεψης επιβεβαίωσε στη Deutsche Welle ότι τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και ο κ. Ζάεφ αποδέχτηκαν την πρόσκληση και θα παραβρεθούν στη συνέλευση στο Μόναχο (15-17 Φεβρουαρίου).

Στην ετήσια αυτή Διάσκεψη δίνουν το «παρών» αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας, μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων, αναλυτές, ακαδημαϊκοί ειδικοί σε θέματα ασφαλείας και διεθνούς συνεργασίας.