Νέα βλάβη σε κυβερνητικό αεροσκάφος της Γερμανίας

Νέα βλάβη σε κυβερνητικό αεροσκάφος της Γερμανίας

Ο Γερμανός πρόεδρος Φρανκ Βάλτερ Σταινμάγερ αναγκάστηκε να καθυστερήσει επί ώρες την αναχώρησή του από την Αιθιοπία

Μια τεχνική βλάβη στο γερμανικό κυβερνητικό αεροσκάφος Airbus 340 «Theodor Heuss» ανάγκασε τον Γερμανό πρόεδρο Φρανκ Βάλτερ Σταινμάγερ να καθυστερήσει επί ώρες την αναχώρησή του από την Αιθιοπία, όπου πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη, για το Βερολίνο.

Όπως γράφει η Die Welt, η πτήση επιστροφής ήταν προγραμματισμένη για τις 13.50 (ώρα Ελλάδος), αλλά οι τεχνικοί δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα στο αεροδρόμιο της Αντίς Αμπέμπα.

Να σημειωθεί πως τα κυβερνητικά αεροσκάφη της Bundeswehr έχουν γίνει πρωτοσέλιδα τους τελευταίους μήνες λόγω πολυάριθμων βλαβών. Ο υπουργός Ανάπτυξης Γκερντ Μίλερ αντιμετώπισε ανάλογο πρόβλημα στο πρόσφατο ταξίδι του στην Αφρική τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αεροπορίας, ο κυβερνήτης του κυβερνητικού αεροπλάνου είδε να ανάβει προειδοποιητικό μήνυμα σχετικά με «διαφυγή θερμού αέρα», όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο δημοσιογράφος του ARD Μάρτιν Πολάνσκι τουίταρε ότι ο Μίλερ ήταν ήδη στο αεροπλάνο για την απογείωση, όταν άρχισε να βγάζει καπνούς ο ένας κινητήρας.

Στα τέλη Νοεμβρίου η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αναγκάστηκε να ακυρώσει την πτήση της για τη σύνοδο κορυφής της G-20 στην Αργεντινή λόγω σοβαρού τεχνικού προβλήματος στο κυβερνητικό αεροσκάφος «Konrad Adenauer». Τον περασμένο Οκτώβριο, τρωκτικά είχαν φάει καλώδια του αεροσκάφους που μετέφερε τον υπουργό οικονομικών Ολαφ Σολτς στην Ινδονησία, γεγονός που ανάγκασε τον υπουργό να επιστρέψει στο Βερολίνο με αεροσκάφος της γραμμής.