Συγγνώμη και αποζημίωση στη Μελάνια από την Telegraph

Συγγνώμη και αποζημίωση στη Μελάνια από την Telegraph

Για ανακρίβειες που περιείχε άρθρο για την πρώτη κυρία των ΗΠΑ

Η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph δημοσίευσε κείμενο, στο οποίο ζητά συγγνώμη από την πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ, για άρθρο που δημοσίευσε την περασμένη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, στο φύλλο του Σαββάτου η εφημερίδα παραδέχεται «πληθώρα ψευδών πληροφοριών και ανακριβειών» στο ρεπορτάζ της με τίτλο «Το μυστήριο της Μελάνια» ("The Mystery of Melania") που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα. Το άρθρο ήταν απόσπασμα από το επερχόμενο βιβλίο «Golden Handcuffs: The Secret History of Trump’s Women» (Χρυσές Χειροπέδες: Η Μυστική Ιστορία των Γυναικών της Τραμπ) της Νίνα Μπέρλι και δημοσιεύθηκε στις 19 Ιανουαρίου στο περιοδικό της κυριακάτικης έκδοσης της εφημερίδας.

Στη γραπτή ανακοίνωση, η Telegraph παραδέχεται, ότι το άρθρο «περιείχε ορισμένες ψευδείς αναφορές, οι οποίες δεχόμαστε, ότι δεν έπρεπε να έχουν δημοσιευθεί». «Ο πατέρας της κ. Τραμπ δεν ήταν μια αυταρχική παρουσία και δεν εξουσίαζε την οικογένεια», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εφημερίδας, στην οποία παρατίθενται οι ανακρίβειες που περιείχε το άρθρο: «Η κ. Τραμπ δεν εγκατέλειψε τη Σχολή Σχεδίου και Αρχιτεκτονικής στο πανεπιστήμιο λόγω της αποτυχίας ολοκλήρωσης εξέτασης, όπως υποστηρίζεται στο άρθρο, αλλά μάλλον επειδή ήθελε να επιδιώξει μια επιτυχημένη καριέρα ως επαγγελματίας μοντέλο».