Η προβοκατόρικη φωτογραφία του Ζάεφ για τον Σόρος και τις δράσεις του στη «Μακεδονία»

Η προβοκατόρικη φωτογραφία του Ζάεφ για τον Σόρος και τις δράσεις του στη «Μακεδονία»

Μετά το tweet που προκάλεσε πολλά σχόλια μνημόνευσε και την συνάντηση με τον Τσίπρα

Στην ελληνική Βουλή κορυφώνεται η συζήτηση για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών ενώ το θέμα έχει φέρει τα πάνω – κάτω στον πολιτικό χάρτη της χώρας. Την ίδια ώρα, ο Ζόραν Ζάεφ βρίσκεται στο Παγκόσμιο Φόρουμ που διεξάγεται στο Νταβός και τουιτάρει επιμένοντας να ονομάζει τη χώρα του «Μακεδονία».

Η ανάρτηση που προκάλεσε πολλά σχόλια σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ εμφανίζεται αγκαλιά με τον μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος. Μάλιστα, αναφέρθηκε όχι μόνον στην συνάντηση που είχαν στο περιθώριο του Φόρουμ αλλά και στη «συνεργασία» (όπως την ονομάζει) του ιδρύματος του Τζορτζ Σόρος με την κυβέρνηση των Σκοπίων λέγοντας ότι «ανταλλάξαμε ιδέες για την εντατικοποίηση της συνεργασίας μεταξύ των Σκοπίων και του Open Society του μεγαλοεπενδυτή, σε διάφορους κοινωνικούς τομείς στη “Μακεδονία”».

Οι συζητήσεις που έχουν γίνει για τις κινήσεις του διεθνούς φήμης δισεκατομμυριούχου στα Βαλκάνια και τις επενδύσεις του (που κατά πολλούς δεν έχουν μόνον οικονομικό χαρακτήρα αλλά απόπειρα πολιτικού επηρεασμού) είναι εκτενείς και κρατούν εδώ και πολλά χρόνια.

Ο πρώην επικεφαλής της συγκυβέρνησης, Πάνος Καμμένος, έχει καταγγείλει Έλληνα αξιωματούχο για εμπλοκή με τις χρηματοδοτήσεις της οργάνωσης του Τζορτζ Σόρος.

Ο κ. Καμμένος δεν παρέλειψε και σήμερα να σχολιάσει την ανάρτηση Ζάεφ λέγοντας:

«Την προηγούμενη φωτό την ζω, την επόμενη ελπίζω να μην τη δούμε ποτέ....Ελπίζω επίσης έστω και τις τελευταίες στιγμές να καταλάβουν όσοι δεν συμμετέχουν στο έγκλημα με ανταλλάγματα τί πραγματικά συμβαίνει, και σαν Έλληνες να αποφασίσουν και να μπλοκάρουν με την ψήφο το έγκλημα».

O Ζόραν Ζάεφ, πάντως, μνημόνευσε και τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα πέρυσι, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, στο ελβετικό θέρετρο.

«Πριν από ένα χρόνο ακριβώς, εδώ στο Νταβός, είχαμε την πρώτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, κ. Αλέξη Τσίπρα, και ανοίξαμε την πόρτα για ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα μας. Πετύχαμε συμφωνία για το μέλλον της Μακεδονίας. Ανοίξαμε τις θύρες για τις σημερινές και τις μελλοντικές γενιές, για ένα πολλά υποσχόμενο και ελπιδοφόρο μέλλον για τους πολίτες μας», δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ.