Διπλασιάστηκε η παραγωγή κόκκινου χαβιαριού στη Ρωσία

Διπλασιάστηκε η παραγωγή κόκκινου χαβιαριού στη Ρωσία

Τι υποστηρίζει ο ρωσικός οργανισμός αλιείας Rosribolovstvo

Κατά 1,7 φορές αυξήθηκε το 2018 η παραγωγή κόκκινου χαβιαριού στη Ρωσία σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, φθάνοντας τους 22.000 τόνους, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ρωσικός οργανισμός αλιείας Rosribolovstvo.

Αιτία, η αλίευση ρεκόρ ποσοτήτων κόκκινου σολομού. «Ο όγκος των αλιευθέντων σολομών Ειρηνικού ωκεανού, κυρίως ερυθρού σολομού, σχεδόν διπλασιάστηκε εφέτος σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, φθάνοντας τους 676 χιλιάδες τόνους που είναι αριθμός ρεκόρ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μειωθούν οι τιμές χονδρικής στο κόκκινο σολομό και στο χαβιάρι του» ανέφερε ο ρωσικός οργανισμός.

Παράλληλα αυξήθηκε η παραγωγή προϊόντων βαθιάς επεξεργασίας, φιλέτων και κατεψυγμένων τροφίμων. Η παραγωγή αλιευμάτων που προορίζονται για συντήρηση, αυξήθηκε κατά 48% φθάνοντας τους 70.000 τόνους, ενώ των κατεψυγμένων φιλέτων αυξήθηκε κατά 8% φθάνοντας τους 157.000 τόνους. Ο όγκος των κατεψυγμένων καρκινοειδών αυξήθηκε κατά 0,6% κι έφθασε τους 70,3 χιλιάδες τόνους.

Η παραγωγή κατεψυγμένων ψαριών αντίθετα μειώθηκε κατά 2%, φθάνοντας τα 3 εκατομμύρια τόνους. Η παραγωγή ψαριών σε κονσέρβα μειώθηκε κατά 2,7% φθάνοντας τους 207 χιλιάδες τόνους. Ο συνολικός όγκος παραγωγής αλιευμάτων το 2018 παρέμεινε στα επίπεδα του προηγούμενου έτους, φθάνοντας τα 4,2 εκατομμύρια τόνους, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.