Απειλές για το Αιγαίο από το νέο πρόσωπο των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων

Απειλές για το Αιγαίο από το νέο πρόσωπο των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων

«Παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά τα έργα μας στη "Γαλάζια Πατρίδα", δηλαδή τις θάλασσες και τον εναέριο χώρο μας, για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας»

Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα σε Κύπρο και Αιγαίο, διαμήνυσε η εκπρόσωπος του Τουρκικού Υπουργείου Άμυνας Nadide Sebnem Aktop, ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε ότι η Τουρκία θα παραμείνει εγγυήτρια δύναμη της Κύπρου σύμφωνα με το sigmalive.

Η πλωτάρχης Nadide Sebnem Aktop είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει αυτό τον ρόλο στο αν μη τι άλλο ανδροκρατούμενο υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.

Η πλωτάρχης Nadide Sebnem Aktop, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, μίλησε για τις επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού το 2018, και αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

«Παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά τα έργα μας στη "Γαλάζια Πατρίδα", δηλαδή τις θάλασσες και τον εναέριο χώρο μας, για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας. Όπως πάντα, είπαμε ειλικρινά ότι τα προβλήματα στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο θα επιλυθούν εντός του Διεθνούς Δικαίου και της καλής Γειτονίας. Είμαστε υπέρ της ειρηνικής επίλυσης, της φιλίας και της συνεργασίας. Στην Κύπρο, το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, δεν θα επιτρέψουμε να γίνει κανένα βήμα χωρίς την Τουρκία και δεν θα επιτρέψουμε την ύπαρξη τετελεσμένων γεγονότων. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε μονομερείς έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εξακολουθούν να υπερασπίζονται τα δικαιώματα της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Στην Κύπρο θα συνεχίσουμε να είμαστε εγγυητές της ειρήνης και της ασφάλειας, στο πλαίσιο των συμφωνιών εγγύησης και συμμαχίας».