Σκότωσε τη δικηγόρο που τον είχε υπερασπιστεί για τη δολοφονία της γυναίκας του

Σκότωσε τη δικηγόρο που τον είχε υπερασπιστεί για τη δολοφονία της γυναίκας του

Ένας άνδρας που καταδικάστηκε το 2003 επειδή σκότωσε τη σύζυγό του, αυτοκτόνησε σήμερα, αφού πρώτα δολοφόνησε τη δικηγόρο του

Ένας άνδρας που καταδικάστηκε το 2003 επειδή σκότωσε τη σύζυγό του, αυτοκτόνησε σήμερα, αφού πρώτα δολοφόνησε τη δικηγόρο, η οποία τον είχε υπερασπιστεί και με την οποία είχε συνάψει ερωτικό δεσμό.

Η νέα υπόθεση βίας σε βάρος γυναικών είναι τόσο ιδιαίτερη που αποτέλεσε αντικείμενο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε η Κάρμεν Σάντσεθ, η περιφερειάρχης της Αραγωνίας (βορειοανατολική Ισπανία), η οποία εμφανίστηκε πολύ συγκινημένη ενώπιον των δημοσιογράφων. «Οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι δυο τους είχαν ερωτικές σχέσεις» και το οικογενειακό περιβάλλον το επιβεβαίωσε, «επομένως, πρόκειται για ένα έγκλημα βίας με βάση το φύλο» σημείωσε η περιφερειάρχης.

Η δικηγόρος είχε αναλάβει την υπεράσπιση του άνδρα στη δίκη του το 2003, όταν δικάστηκε και καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 18 ετών για τη δολοφονία με όπλο της συζύγου του πριν από 15 χρόνια, σύμφωνα με μια εκπρόσωπο τύπου του δικηγορικού συλλόγου της πόλης Σαραγόσα. Ο δράστης αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους τον Ιανουάριο του 2017.

Τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή εντοπίστηκε νεκρός στο Τερουέλ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αφού «πήδηξε από μια γέφυρα», βάσει των πρώτων στοιχείων από την έρευνα. Λίγες ώρες αργότερα, στην οικία του στη Σαραγόσα, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν το πτώμα της 48χρονης δικηγόρου που έφερε τραύματα από αιχμηρό όπλο.

Η δικηγόρος ήταν παντρεμένη και ο σύζυγός της είχε ενημερώσει την Πέμπτη το βράδυ τις αρχές για την εξαφάνισή της. «Δεν θα επιτρέψουμε ένα βήμα προς τα πίσω στο θέμα της βίας με βάση το φύλο» έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος επισήμανε ότι «τέσσερις γυναίκες δολοφονήθηκαν τις τελευταίες ημέρες» στην Ισπανία, από τον σύζυγό τους, τον πρώην σύντροφό τους ή τον εραστή τους.

Σαράντα επτά γυναίκες δολοφονήθηκαν υπό παρόμοιες συνθήκες το 2018.

Παρακαλούμε περιμένετε ...