Σφοδρή αμμοθύελλα στο Κάιρο – Τουλάχιστον πέντε νεκροί

Σφοδρή αμμοθύελλα στο Κάιρο – Τουλάχιστον πέντε νεκροί

Η Αρχή Λιμένων της Ερυθράς Θάλασσας έκλεισε τα λιμάνια του Σουέζ και της Ζεϊτιγιάτ

Τουλάχιστον 5 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Αίγυπτο από σφοδρή αμμοθύελλα που σάρωσε πολλές περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν αιγυπτιακά ΜΜΕ, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι δύο τραυματίστηκαν, όταν κατέρρευσε τμήμα ενός κτιρίου στο Πορτ Σάιντ, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Άλλοι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από ανατροπή λεωφορείου στο Καφρ ελ Σεϊχ, στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Εξαιτίας της κακοκαιρίας αρκετά λιμάνια έχουν κλείσει εξαιτίας της κακοκαιρίας. Πεζοί έσπευσαν να κρυφτούν σε κτίρια για να καλυφθούν, την ώρα που το σκούρο πορτοκαλί σύννεφο ενέσκηπτε στο Κάιρο, ενώ πολλοί χρησιμοποίησαν χειρουργικές μάσκες για να προστατευτούν από την άμμο. Οδηγοί δεν μπορούσαν να κινηθούν σε κεντρικές λεωφόρους εξαιτίας της χαμηλής ορατότητας, ενώ καθυστερήσεις φέρεται να σημειώθηκαν σε πτήσεις.

Η Αρχή Λιμένων της Ερυθράς Θάλασσας έκλεισε τα λιμάνια του Σουέζ και της Ζεϊτιγιάτ στις 2 το μεσημέρι τοπική ώρα εξαιτίας της κακοκαιρίας, των ισχυρών ανέμων και των μεγάλων κυμάτων.

Στην Αλεξάνδρεια, ο Ρέντα ελ Γκαντούρ, εκπρόσωπος τύπου της λιμενικής αρχής της πόλης, ανέφερε πως τα δρομολόγια των πλοίων έχουν ανασταλεί για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το υπουργείο Υγείας συστήνει στους πολίτες που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα να αποφεύγουν τις μετακινήσεις.