Τραμπ: Ποτέ δεν εργάστηκα για τη Ρωσία

Τραμπ: Ποτέ δεν εργάστηκα για τη Ρωσία

««Όχι μόνο δεν εργάσθηκα για τη Ρωσία, αλλά νομίζω ότι είναι και ντροπή που κάνατε ένα τέτοιο ερώτημα, γιατί όλα αυτά είναι ένα μεγάλο ψέμα»

Αρνείται κατηγορηματικά ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, πρόσφατα δημοσιεύματα που τον φέρουν να έχει εργαστεί για λογαριασμό της Ρωσίας.

«Ποτέ δεν εργάσθηκα για τη Ρωσία» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος στους δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο λίγο προτού αναχωρήσει για τη Νέα Ορλεάνη (πολιτεία της Λουιζιάνα), σχολιάζοντας το άρθρο της εφημερίδας The New York Times, σύμφωνα με το οποίο, το FBI πραγματοποίησε μυστικά έρευνα για να διαπιστώσει αν ο Τραμπ ενεργούσε προς το συμφέρον της Ρωσίας

«Ποτέ δεν εργάσθηκα για τη Ρωσία» επανέλαβε ο Τραμπ και συνέχισε λέγοντας: «Όχι μόνο δεν εργάσθηκα για τη Ρωσία, αλλά νομίζω ότι είναι και ντροπή που κάνατε ένα τέτοιο ερώτημα, γιατί όλα αυτά είναι ένα μεγάλο ψέμα. Είναι απλώς ένα ψέμα της εφημερίδας».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ακόμη ότι το δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post που ανέφερε ότι είχε αποκρύψει λεπτομέρειες από το περιεχόμενο των συνομιλιών που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και πήρε τις σημειώσεις των διερμηνέων του, ήταν ψευδές.

Η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς την ίδια ακριβώς ημέρα είχε χαρακτηρίσει «ανοησίες» το περιεχόμενου του άρθρου.