«Πυρά» των Πρασίνων για τη στάση Βέμπερ στη Συμφωνία των Πρεσπών

«Πυρά» των Πρασίνων για τη στάση Βέμπερ στη Συμφωνία των Πρεσπών

Οι ευρωομάδα των οικολόγων τον επικρίνει για την υποστήριξη που παρέχει στην ΝΔ για το θέμα

Η πολιτική ομάδα των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο καταγγέλλει με σημερινή ανακοίνωσή της, τη στάση του υποψηφίου για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Μάνφρεντ Βέμπερ, σε ό,τι αφορά το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Ο Μάνφρεντ Βέμπερ συμπεριφέρεται ανεύθυνα και με δειλό τρόπο αναφορικά με τη "Μακεδονία". Ο Βέμπερ βάζει την κομματική πειθαρχία στους Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες πρώτα και πάνω από το μέλλον της "Μακεδονίας" στην Ευρώπη», αναφέρει σε δήλωσή του ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Σβεν Γκίγκολντ, σημειώνοντας ότι η «συμπεριφορά του Βέμπερ δεν ταιριάζει με τις φιλοδοξίες του να γίνει πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε μία περίοδο αυξανόμενου εθνικισμού».

Στη συνέχεια, ο Γερμανός ευρωβουλευτής υπογραμμίζει πως η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, έχει υποστηρίξει τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και το φιλοευρωπαϊκό κομμάτι της ΠΓΔΜ. «Ο Βέμπερ και το ΕΛΚ πρέπει να κάνουν το ίδιο» προσθέτει ο κ. Γκίγκολντ, χαρακτηρίζοντας τους «Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες», «λαϊκιστές και κοντόφθαλμους», γιατί «επιτίθενται στην κυβέρνηση Τσίπρα διαμαρτυρόμενοι για την αλλαγή της ονομασίας».

Καταλήγοντας, ο κ. Γκίγκολντ τονίζει, πως θα είναι «τραγικό», σε «οικονομικό» και «πολιτικό» επίπεδο και για τις δύο χώρες, εάν δεν εφαρμοστεί η λύση που έχει βρεθεί.