Η Βρετανία στέλνει μαχητικά στελθ F-35 στην Κύπρο

Η Βρετανία στέλνει μαχητικά στελθ F-35 στην Κύπρο

Το Λονδίνο έχει στην κατοχή του 9 μαχητικά αυτού του τύπου

Έτοιμα για επιχειρήσεις είναι τα F35, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Sky News. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, τα μαχητικά τελευταίας τεχνολογίας αναμένεται να φθάσουν στην Κύπρο την ερχόμενη Άνοιξη, προκειμένου να συνδράμουν στις επιχειρήσεις των Βρετανών κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με το sigmalive δεν αποκλείεται, μάλιστα, να χρησιμοποιηθούν σε επιχειρήσεις σε Συρία και Ιράκ το ερχόμενο καλοκαίρι. Το βρετανικό ειδησεογραφικό φιλοξενεί δηλώσεις του Υπ.Άμυνας, Gavin Williamson, ο οποίος ανέφερε ότι τα «εκπληκτικά F35 είναι έτοιμα για επιχειρήσεις. Δεν θα υπεισέλθω σε λεπτομέρειες και θα αρκεστώ να δηλώσω ότι αυτά τα μαχητικά θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου να κρατήσουν ασφαλή τη χώρα μας. Τις τελευταίες 19 μέρες έχουμε παρακολουθήσει 10 επιχειρήσεις κατά του ΙΚ.

Δεν μπορούμε να μείνουμε στάσιμοι και δεν μπορούμε να εκλάβουμε ως δεδομένο ότι το ΙΚ έχει νικηθεί. Η είδηση αυτή έρχεται λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι αποχωρούν τα στρατεύματά τους από Συρία», ανέφερε ο εκπρόσωπος. «Το έθνος μας κινείται σε μια νέα εποχή, μακριά από την Ε.Ε., και είναι καθήκον μας να διατηρούμε ρόλο σταθερό».

Η Βρετανία έχει στην κατοχή της 9 F35 και έχει δεσμευτεί με παραγγελία άλλων 138 στα επόμενα 30 χρόνια.

Σχετικά Tags
F-35