Αισιόδοξος δηλώνει ο Τραμπ για επίλυση των διαφορών με την Κίνα

Αισιόδοξος δηλώνει ο Τραμπ για επίλυση των διαφορών με την Κίνα

Και οι χρηματαγορές φέρονται να προεξοφλούν επίλυση της εμπορικής διένεξης που έχει ξεσπάσει μεταξύ των δύο πλευρών

Σε καλό δρόμο φαίνεται ότι βρίσκονται οι συζητήσεις που είναι σε εξέλιξη στο Πεκίνο μεταξύ υψηλόβαθμων αξιωματούχων των ΗΠΑ και της Κίνας για τη διευθέτηση των εμπορικών διαφωνιών τους. Αυτό τουλάχιστον ανακοίνωσε σήμερα μέσω Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ. Ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες, την ώρα που οι διαπραγματευτές συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς τις συνομιλίες για δεύτερη συνεχή ημέρα.

Η αμερικανική αποστολή, με επικεφαλής τον αναπληρωτή αντιπρόσωπο των ΗΠΑ για το εμπόριο, Τζέφρι Γκέρις, δεν έκανε κανένα σχόλιο κατά την αναχώρησή της από το ξενοδοχείο χθες και σήμερα. Ούτε από την πλευρά των Κινέζων έχει διαρρεύσει κάποια πληροφορία για τις συζητήσεις, τις πρώτες τετ α τετ συνομιλίες μεταξύ Αμερικανών και Κινέζων μετά την εκεχειρία 90 ημερών που συμφώνησαν ο Τραμπ και ο Κινέζος ομόλογός του Σι Τζινπίνγκ, στη Σύνοδο της Ομάδας των 20 (G20) στο Μπουένος Άιρες, στην Αργεντινή, την 1η Δεκεμβρίου.

Παρά το γεγονός ότι καμία συγκεκριμένη λεπτομέρεια δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με την πρόοδο που έχει επιτευχθεί, οι χρηματαγορές σε Ευρώπη και ΗΠΑ που έχουν υποφέρει από τον εμπορικό πόλεμο που κήρυξε ο Ντόναλντ Τραμπ, καταγράφουν ανοδικές τάσεις, λόγω της αισιοδοξίας που διατυπώνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Οι εμπορικές συνομιλίες μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας θα συνεχιστούν αύριο Τετάρτη, ανέφερε ο Στίβεν Ουίνμπεργκ, μέλος της αμερικανικής αντιπροσωπείας. Σύμφωνα με τον Αμερικανό αξιωματούχο, που μίλησε σε δημοσιογράφους στο Πεκίνο, οι συνομιλίες βαίνουν καλώς μέχρι στιγμής, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.