Aγόρασαν διαβατήρια με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας»

Aγόρασαν διαβατήρια με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας»

Τι μεταδίδουν τα Μέσα της πΓΔΜ

Η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ αγόρασε συνολικά 240.000 διαβατήρια υπό την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας», όπως μεταδίδει το τοπικό κανάλι Alfa TV, επικρίνοντας τα Σκόπια.

«Γιατί αγοράζονται έντυπα υπό αυτή τη μορφή, αφού το υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη αρκετά και δεν υπάρχει καθυστέρηση στην έκδοσή τους; Γιατί το υπουργείο Εσωτερικών ξοδεύει χρήματα του προϋπολογισμού αφού σε 10 ημέρες αναμένεται να περάσουν οι συνταγματικές αλλαγές;», διερωτάται ο τηλεοπτικός σταθμός.

Η αγορά αυτή, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, γίνεται μόλις δέκα μέρες πριν από την τελική ψηφοφορία για τις συνταγματικές αλλαγές στη γειτονική χώρα, βάσει των οποίων προβλέπεται η αλλαγή του ονόματος όχι μόνο του κράτους, αλλά και των προσωπικών εγγράφων των πολιτών.

Απαντώντας το υπ. Εσωτερικών της ΠΓΔΜ εξηγεί πως «ακόμα και αν οι συνταγματικές αλλαγές ψηφιστούν στις 15 Ιανουαρίου, απαιτείται μια χρονική περίοδος για την αλλαγή των διαδικασιών και τις νομικές αλλαγές, καθώς και για την έναρξη ισχύος των τροπολογιών». Κάνει δε λόγο για μια «μεταβατική περίοδο» έως την εφαρμογή στην πράξη της συμφωνίας των Πρεσπών.