Στους 31 οι νεκροί από την κατάρρευση της πολυκατοικίας στα Ουράλια

Στους 31 οι νεκροί από την κατάρρευση της πολυκατοικίας στα Ουράλια

Ανάμεσά τους και τέσσερα παιδιά

Στους 31 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών, ανάμεσά τους και τέσσερα παιδιά, από την κατάρρευση πολυκατοικίας στη ρωσική πόλη Μαγκνιτογκόρσκ, στην περιφέρεια του Τσελιαμπίνσκ, στα ρωσικά Ουράλια, όπως γνωστοποίησε το γραφείο τύπου του υπουργείου Εκτάκτων Περιστατικών της Ρωσίας στο πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

«Οι σοροί τριών θυμάτων ανασύρθηκαν από χαλάσματα» επεσήμανε το γραφείο τύπου του ρωσικού υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, Εκτάκτων Περιστατικών και Φυσικών Καταστροφών (EMERCOM).

Οι έρευνες συνεχίζονται επί 24ωρου βάσης, τονίζει το υπουργείο, διευκρινίζοντας ότι περίπου 1.000 διασώστες επιχειρούν στο σημείο.

Σύμφωνα με τον Μπόρις Ντουμπρόφσκι, τον επικεφαλής της περιφέρειας Τσελιαμπίνσκ, 21 θύματα έχουν ταυτοποιηθεί. Δέκα τέσσερις άνθρωποι από τους 133 που διέμεναν στο κτίριο αγνοούνται, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. «Οι έρευνες συνεχίζονται επί 24ωρου βάσης» τονίζει το ρωσικό υπουργείο, διευκρινίζοντας ότι περίπου 1.000 διασώστες επιχειρούν στο σημείο.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η έκρηξη προήλθε από διαρροή αερίου και σημειώθηκε τη Δευτέρα σε ένα από τα διαμερίσματα στο 10όροφο κτίριο στο Μαγκνιτογκόρσκ. Από την έκρηξη καταστράφηκαν ολοσχερώς 35 διαμερίσματα και προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε άλλα 10 διαμερίσματα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.