Ο πλανήτης υποδέχεται ήδη το 2019

Ο πλανήτης υποδέχεται ήδη το 2019

Ήδη τα νησιά του Ειρηνικού και η Νέα Ζηλανδία υποδέχθηκαν το νέο έτος

Tο μέλλον αναδύεται στην ανατολή, όπου ήδη τα νησιά του Ειρηνικού Ωκεανού, η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία υποδέχθηκαν με φαντασμαγορικό τρόπο το 2019.

Ο πλανήτης γυρνάει την τελευταία σελίδα ενός ταραχώδους 2018 και θα μπει σε μια νέα χρονιά γεμάτη αβεβαιότητες. Άνοδος του λαϊκισμού, αυξανόμενη αβεβαιότητα για το κλίμα, Brexit, κινητοποιήσεις των "κίτρινων γιλέκων" στη Γαλλία, το 2018 σημαδεύτηκε από την επιδείνωση πολλών κρίσεων αλλά και από νέες εστίες.

Ανάμεσα στις θετικές ειδήσεις, οι αισιόδοξοι θα επισημάνουν την ύφεση, που επιχείρησε η Κορέα με την ομιλία του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν την 1η Ιανουαρίου, ενώ η χερσόνησος αποχαιρέτισε το 2017 υπό την απειλή μιας πυρηνικής αποκάλυψης. Οι γεωπολιτικές ανησυχίες δεν θα σταματήσουν ωστόσο πλήθος κόσμου από τα Φίτζι έως το Ρίο θα βγει στους δρόμους για να γιορτάσουν την αλλαγή του χρόνου.

Η μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, πραγματοποίησε την πιο μεγάλη γιορτή πυροτεχνημάτων που γίνεται ποτέ στον κόλπο του Σίδνεϊ. Πρόκειται για μια ποσότητα ρεκόρ από πυροτεχνήματα, που θα φωτίσουν για 12 λεπτά τον ουρανό της πόλης προς τέρψη ενάμιση εκατομμυρίου θεατών, οι οποίοι αναμένεται να συγκεντρωθούν για να απολαύσουν το θέαμα.