Πρόστιμα σε δύο τηλεοπτικούς σταθμούς για προσβολή του Ερντογάν

Πρόστιμα σε δύο τηλεοπτικούς σταθμούς για προσβολή του Ερντογάν

Φιλοξένησαν δηλώσεις δύο ηθοποιών, οι οποίοι έκαναν δυσμενή σχόλια για τον Τούρκο Πρόεδρο

Πρόστιμα στα τηλεοπτικά δίκτυα Haberturk και Halk TV τα οποία πρόσκεινται στην τουρκική αντιπολίτευση, επέβαλε το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο της Τουρκίας, για σχόλια που μεταδόθηκαν για τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το Reuters, στο talk show του Haberturk, οι ηθοποιοί Μουτζίν Γκετζέ και Μετίν Ακπινάρ προέβησαν σε κάποια σχόλια εναντίον της κυβέρνησης και προσωπικά του Ερντογάν. Μάλιστα, στους δύο ηθοποιούς επιβλήθηκε από δικαστήριο απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και τους κατασχέθηκαν τα διαβατήρια. Σύμφωνα με αξιωματούχο του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, τα πρόστιμα επιβλήθηκαν για προσβλητικά σχόλια σε βάρος του Προέδρου της Τουρκίας και για... πολιτική ανυπακοή. Σημειώνεται, ότι η προσβολή του Τούρκου Προέδρου θεωρείται έγκλημα στη χώρα.

Στο μεταξύ, τρεις εκπομπές του που θα προέβαλε ο τηλεοπτικός σταθμός Fox TV, δεν πρόκειται να μεταδοθούν, καθώς υπήρξαν εκτενή ρεπορτάζ στο πλαίσιο διαμαρτυρίας κατά των τιμών του φυσικού αερίου, όπως δήλωσε αξιωματούχος του Συμβουλίου της Τουρκικής Ραδιοτηλεόρασης και όπως μεταδίδει το Reuters.