Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στη Σικελία – Σε επιφυλακή οι αρχές

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στη Σικελία – Σε επιφυλακή οι αρχές

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 03.19 τα ξημερώματα

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ αναστάτωσε τις πρώτες πρωϊνές ώρες τη Σικελία κοντά στο πιο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης, την Αίτνα. Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica, δέκα άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, ενώ οι αρχές έχουν τεθεί σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο και νέων σεισμικών δονήσεων.

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 03.19 τα ξημερώματα της Τετάρτης (τοπική ώρα, 04:19 ώρα Ελλάδας), στην περιοχή βόρεια της Κατάνια. Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, πολλοί κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τρομαγμένοι τα σπίτια τους και να περάσουν τη νύχτα στα αυτοκίνητά τους.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κάποια παλιά κτίρια υπέστησαν ζημιές στις πόλεις Σάντα Βενερίνα και Ζαφεράνα Έτνεα. Στη Σάντα Βενερίνα, έπεσε επίσης μέρος της πρόσοψης του ναού Santa Maria del Carmelo.

Σε επιφυλακή οι αρχές

Εν τω μεταξύ σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται οι αρχές στην Ιταλία, στην περιοχή της Κατάνης. Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει νέες δονήσεις, οι οποίες συνδέονται με τη δραστηριότητα του ηφαιστείου της Αίτνας.

Συνολικά, υπέστησαν ζημιές δεκαπέντε ιδιωτικές κατοικίες και τέσσερις εκκλησίες. Δέκα άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο από των πρώτων βοηθειών και άλλοι δεκαοκτώ μετέβησαν σε κέντρα παροχής ιατρικής φροντίδας με δικά τους μέσα. Ευτυχώς, κανένας από τους τραυματίες δεν είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και πρόεδρος των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο, πρόκειται να επισκεφθεί αύριο την ευρύτερη περιοχή της Κατάνης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενώ ο γραμματέας της Λέγκα και υπουργός εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι ευχαρίστησε, μέσω διαδικτύου, τους εκατό και πλέον πυροσβέστες που κινητοποιήθηκαν από τη νύχτα.