Συνεχίζει τις επιθέσεις στη Fed ο Τραμπ

Συνεχίζει τις επιθέσεις στη Fed ο Τραμπ

«Το μοναδικό πρόβλημα της οικονομίας μας είναι η Fed»

Νέα επίθεση εξαπέλυσε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα, χαρακτηρίζοντάς την το μοναδικό πρόβλημα της οικονομίας, μόλις λίγες ημέρες αφότου η Fed αποφάσισε να αυξήσει τα επιτόκια και να αναθεωρήσει προς τα κάτω τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη το 2018 και το 2019.

«Το μοναδικό πρόβλημα της οικονομίας μας είναι η Fed» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανάρτησή του στο Twitter. «Δεν νιώθουν την αγορά, δεν καταλαβαίνουν τους εμπορικούς πολέμους».

Για τον Τραμπ «η Fed μοιάζει με δυνατό γκόλφερ που δεν μπορεί να βάλει το μπαλάκι στην τρύπα γιατί του λείπει η ακρίβεια».

Σε αντίθεση με τους προκατόχους του ο Αμερικανός πρόεδρος επικρίνει συστηματικά τις αποφάσεις της Fed. Την περασμένη εβδομάδα είχε καλέσει τον πρόεδρο της ομοσπονδιακής τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, να μην αυξήσει τα επιτόκια, υποστηρίζοντας ότι μια τέτοια απόφαση θα ήταν λανθασμένη.

Το Σαββατοκύριακο, το CNN και το Bloomberg μετέδωσαν ότι ο Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να απολύσει τον Πάουελ που ο ίδιος είχε επιλέξει για τη θέση αυτή. Η πληροφορία αυτή ωστόσο διαψεύστηκε από τον υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.