Νεκρό μετά από περιτομή σε κέντρο μεταναστών αγοράκι 2 ετών

Νεκρό μετά από περιτομή σε κέντρο μεταναστών αγοράκι 2 ετών

Το παιδί πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία, ενώ το δίδυμο αδελφάκι του νοσηλεύεται σε νοσοκομείο

Ένα αγόρι ηλικίας μόλις 2 ετών πέθανε από αιμορραγία μετά από αποτυχημένη περιτομή στην οποία το υπέβαλε ένας 66χρονος σε κέντρο φιλοξενίας μεταναστών σε προάστιο της Ρώμης στην Ιταλία, όπως μεταδίδουν ιταλικά ΜΜΕ.

Το δίδυμο αδελφάκι του το οποίο υποβλήθηκε επίσης σε αυτήν την διαδικασία, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Ρώμης. Ο 66χρονος ο οποίος σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ansa είναι Αμερικανός υπήκοος Λιβυκής καταγωγής, συνελήφθη και σε βάρος του απαγγέλθηκε κατηγορία για ανθρωποκτονία. Ο κατηγορούμενος φέρεται να είναι γιατρός, ωστόσο το πτυχίο του αμφιβητείται από την Ιταλική Αστυνομία.

Σύμφωνα με την φιλανθρωπική οργάνωση Amsi, κάθε χρόνο πραγματοποιούνται στην Ιταλία περίπου 5.000 περιτομές, αλλά περισσότερες από το ένα τρίτο πραγματοποιούνται παράνομα. Τα δύο αγόρια γεννήθηκαν στην Ιταλία το 2017. Η μητέρα τους είναι Νιγηριανή και μάλιστα έχει άλλα πέντε παιδιά στη Νιγηρία. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν, ότι η μητέρα ζήτησε να υποβληθούν τα παιδιά της σε περιτομή, σεβόμενη τις ισλαμικές παραδόσεις της Νιγηρίας, μολονότι η ίδια είναι καθολική.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Amsi, Foad Aodi, η διαδικασία της περιτομής σε ιδιωτική κλινική μπορεί να κοστίσει από 2.000 έως και 4.000 ευρώ. Έτσι, οι φτωχοί καταφεύγουν σύμφωνα με τον ίδιο «στα χέρια αδίστακτων και ανειδίκευτων ανθρώπων, οι οποίοι για 50 ή και 20 ευρώ κάνουν περιτομή».