Χριστούγεννα με… 47 βαθμούς Κελσίου θα κάνει η Αυστραλία

Χριστούγεννα με… 47 βαθμούς Κελσίου θα κάνει η Αυστραλία

Οι αρχές εξέδωσαν έκτακτο δελτίο

Λιώνει η Αυστραλία κάτω από τον αφόρητο ήλιο. Κύμα καύσωνα θα πλήξει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας την τρέχουσα εβδομάδα, με τη θερμοκρασία να προβλέπεται πως θα ανέλθει ακόμη και 12 βαθμούς Κελσίου πάνω από το συνηθισμένο επίπεδο κατά τόπους, πριν σπάσει το ιστορικό ρεκόρ, γράφει η βρετανική εφημερίδα The Guardian.

Οι αρχές στη Βικτόρια εξέδωσαν έκτακτο δελτίο για τους κινδύνους που εγείρονται για την υγεία των πολιτών, ειδικά των πιο ευπαθών κατηγοριών του πληθυσμού, εξαιτίας του αναμενόμενου κύματος καύσωνα, ενώ προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο πυρκαγιών εκδόθηκαν τόσο στη Βικτόρια όσο και σε διάφορες άλλες περιοχές, από τη Δυτική Αυστραλία ως τη Νότια Αυστραλία και την Τασμανία.

Στην περιφέρεια Κίμπερλι της Δυτικής Αυστραλίας ενδέχεται επίσης κατά τόπους η θερμοκρασία να σπάσει τα ιστορικά ρεκόρ: στο Φίτζροϊ Κρόσινγκ, αναμένεται τα θερμόμετρα να δείξουν 47° Κελσίου, ξεπερνώντας το προηγούμενο υψηλό του έτους, που ήταν 46,5° Κελσίου και καταγράφηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αναφέρει το δημοσίευμα της Guardian.

Σε περιοχές της ενδοχώρας στη Νότια Αυστραλία, οι θερμοκρασίες αναμένεται να ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς κατά τόπους. Στην Αδελαΐδα, προβλέπεται τα θερμόμετρα να δείξουν 41° Κελσίου την Πέμπτη.

Το κύμα καύσωνα θα πλήξει και τη Βικτόρια, με θερμοκρασίες πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου προς το τέλος της εβδομάδας. Στην πόλη Μιλντιούρα αναμένεται να σπάσει το ιστορικό υψηλό, με τη θερμοκρασία στους 46° Κελσίου την Κυριακή.