Η Αλ Κάιντα επιστρέφει και βάζει ως στόχο αεροπλάνα και αεροδρόμια

Η Αλ Κάιντα επιστρέφει και βάζει ως στόχο αεροπλάνα και αεροδρόμια

Ανησυχία στα υψηλότατα κλιμάκια της βρετανικής κυβέρνησης

Την… μεγάλη επιστροφή κάνει η τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα και αυτή τη φορά βάζει στο στόχαστρο της επιβάτες αεροπλάνων αλλά και τα αεροδρόμια.

Η βρετανική κυβέρνηση φαίνεται πως είναι εξαιρετικά ανήσυχη για την επιστροφή της ισλαμικής τρομοκρατικής ομάδας. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του Υπουργού Ασφαλείας της Βρετανίας, Μπεν Γουάλας, ο οποίος μιλώντας στους «Sunday Times», δήλωσε πως «η απειλή στην αεροπλοΐα είναι υπαρκτή. Η Αλ Κάιντα ανασυγκροτείται και εξυφαίνει ολοένα και περισσότερα σχέδια επιθέσεων στην Ευρώπη ενώ εξοικειώνεται με νέους μεθόδους».

Σύμφωνα με τον Βρετανό υπουργό, η ενδυνάμωση της Αλ Κάιντα δεν είναι τυχαία, καθώς συμβαίνει τη χρονική στιγμή που αποδυναμώνονται οι τζιχαντιστές. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει την Αλ Κάιντα στην προσπάθεια να ανακτήσει την κυριαρχία της σφραγίζοντας την επιστροφή της με μια μεγάλη τρομοκρατική επίθεση σε αεροδρόμιο ή αεροσκάφος.

Μάλιστα, η οργάνωση διαθέτει ένα εντελώς νέο οπλοστάσιο σε σχέση με τις παλαιότερες επιθέσεις της, καθώς έχει στη διάθεσή της ακόμα και drones παγιδευμένα με εκρηκτικά.

Όπως αναφέρει ο Γουάλας, αν και η Αλ Κάιντα έδειχνε σε κατάσταση ύπνωσης τα περασμένα χρόνια, συνέχισε να καταστρώνει σχέδια και μια μεγάλη επίθεση στην αεροπλοΐα -απειλή που «έχει κάνει υπουργούς να χάσουν τον ύπνο τους».

Η προειδοποίηση αυτή, έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά το χάος που προκλήθηκε στο Gatwick, το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Βρετανίας, εξαιτίας drones που προκάλεσαν χάος στον εναέριο χώρο και ταλαιπωρία για πάνω από 100.000 επιβάτες.