Πούτιν: Κίνδυνος να χαθεί ο έλεγχος των εξοπλισμών

Πούτιν: Κίνδυνος να χαθεί ο έλεγχος των εξοπλισμών

Οι πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας θα πραγματοποιήσουν γυμνάσια εντός του 2019

Η αποχώρηση των ΗΠΑ από την Συνθήκη για την κατάργηση των πυραύλων μεσαίου και μικρού βεληνεκούς (INF) μπορεί να επιφέρει την κατάρρευση ολόκληρου του συστήματος ελέγχου των εξοπλισμών και μη διάδοσης των όπλων μαζικής καταστροφής, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε ευρεία σύσκεψη του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Ο Πούτιν δήλωσε επίσης ότι για την χώρα του δεν συνιστά δυσκολία να δημιουργήσει σε περίπτωση που αυτό θεωρηθεί αναγκαίο, τα αντίστοιχα χερσαία οπλικά συστήματα, σε περίπτωση που οι ΗΠΑ αποχωρήσουν από την συμφωνία IFN.

Οι ΗΠΑ έχουν κατηγορήσει τις ΗΠΑ ότι παραβιάζουν την συμφωνία INF, την οποία είχαν υπογράψει Μόσχα και Ουάσιγκτον κατά την διάρκεια του «Ψυχρού πολέμου», δηλώνοντας ότι θα αποχωρήσουν αν η Ρωσία δεν συμμορφωθεί.

Στην εκτενή ομιλία του ο Ρώσος πρόεδρος εξήρε τα στρατιωτικά επιτεύγματα της Ρωσίας στον τομέα των στρατιωτικών εξοπλισμών, ισχυριζόμενος ότι τα επιτεύγματα αυτά θα εξαναγκάσουν όσους υιοθετούν μια μιλιταριστική ρητορική να το σκεφτούν.

«Τα τελευταίας τεχνολογίας όπλα τα οποία εγγυώνται την ασφάλεια της Ρωσίας για δεκαετίες θα αναγκάσουν όσους έχουν συνηθίσει σε μια μιλιταριστική και επιθετική ρητορική να το σκεφτούν» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος κατά την διάρκεια ομιλίας του σε διευρυμένη σύσκεψη της διοίκησης του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Οι πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας θα πραγματοποιήσουν γυμνάσια εντός του 2019

Οι στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας θα πραγματοποιήσουν τον επόμενο χρόνο στρατιωτικά γυμνάσια υπό την επωνυμία Grom, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου στην ετήσια σύσκεψη του υπουργείου παρουσία του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, αναφερόμενος στα σχέδια του υπουργείου Άμυνας για τον επόμενο χρόνο, είπε ότι θα πραγματοποιηθούν 18.500 διάφορα γυμνάσια και ασκήσεις, μεταξύ των οποίων γυμνάσια στρατηγικού χαρακτήρα όπως και αυτά των στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων.

«Οι στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις βρίσκονται σε επίπεδο, που επιτρέπει εγγυημένα να αναχαιτισθεί μια πυρηνική επίθεση», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας.