O δράστης της επίθεσης στο Στρασβούργο φώναζε «Αλλάχ Ακμπάρ»

O δράστης της επίθεσης στο Στρασβούργο φώναζε «Αλλάχ Ακμπάρ»

Οι γερμανικές Αρχές τον είχαν απελάσει στη Γαλλία

Αυτόπτες μάρτυρες της επίθεσης στο Στρασβούργο άκουσαν τον δράστη να φωνάζει «Αλλάχ Ακμπάρ», δήλωσε σήμερα ο εισαγγελέας του Παρισιού Ρεμί Ετζ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από το πολυμελές πρωτοδικείο του Στρασβούργου.

«Βάσει της τοποθεσίας που αποτέλεσε στόχο, του τρόπου που έδρασε ο επιτιθέμενος, του προφίλ του και των μαρτυριών που συλλέχθηκαν από αυτούς που τον άκουσαν να φωνάζει "Αλλάχ Ακμπάρ", την έρευνα ανέλαβε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της εισαγγελίας του Παρισιού», σημείωσε, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η αστυνομία έχει αναγνωρίσει τον ύποπτο της επίθεσης στο Στρασβούργο ως τον 29χρονο Σερίφ Σεκάτ, ο οποίος έχει γεννηθεί στο Στρασβούργο και βρισκόταν σε κατάλογο υπόπτων για πρακολούθηση των υπηρεσιών πληροφοριών ως δυνάμει επικίνδυνος για την ασφάλεια.

Οι γερμανικές Αρχές τον είχαν απελάσει στη Γαλλία

Ο Γάλλος, που είναι ύποπτος για τον φόνο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό 13 σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Στρασβούργο, είχε φυλακισθεί στη Γερμανία το 2016 και το 2017 με κατηγορίες για κλοπή και είχε απελαθεί στη Γαλλία το 2017, δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού Ομοσπονδιακού Εγκληματολογικού Γραφείου Αστυνομίας BKA.

Ο ύποπτος είναι ένας 29χρονος Γάλλος πολίτης, ο οποίος είναι γνωστός στις γαλλικές αρχές ως ριζοσπαστικοποιημένος ισλαμιστής, δήλωσε η εκπρόσωπος, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η ίδια πρόσθεσε πως οι γερμανικές αρχές συνεργάζονται στενά με Γάλλους αξιωματούχους καθώς συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του ύποπτου ως δράστη, το όνομα του οποίου είναι Σερίφ Σεκάτ, όπως ανακοινώθηκε από τις γαλλικές αρχές.