Ερντογάν: Ο κακός γείτονας μας έκανε νοικοκυραίους

Ερντογάν: Ο κακός γείτονας μας έκανε νοικοκυραίους

Ο πρόεδρος της Τουρκίας παρουσίασε επίσημα το εγχώριας κατασκευής ελικόπτερο μεταφορών που θα λέγεται ο «Μπέης των Ουρανών»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σήμερα σε παρουσίαση του νέου ελικοπτέρου της τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας, αναφέρθηκε στο λόγο που ανέπτυξε η Τουρκία τη δική τους αμυντική βιομηχανία καταδεικνύοντας ως «υπεύθυνη» την Κύπρο. «Όποτε η Τουρκία αντιμετώπισε δυσκολίες ως χώρα, αντιμετωπίσαμε σοβαρά εμπάργκο, όπως μετά την Ειρηνευτική Επιχείρηση στην Κύπρο ή κατά τον αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας στη Συρία», είπε.

Σύμφωνα με το Sigmalive, ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε πως πριν από 15 χρόνια δεν υπήρχε η παρούσα δομή και πως αν παρέμεναν στο ίδιο σημείο σήμερα δεν θα μπορούσαν να κάνουν ούτε την επιχείρηση Κλάδος Ελαίας ούτε την επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη στη Συρία. «Όλες αυτές τις επιχειρήσεις τις πραγματοποιήσαμε με τις δικές μας δυνάμεις», τόνισε, προσθέτοντας μάλιστα πως αν περίμεναν από τη δύση, καμιά βοήθεια δεν θα ερχόταν. «Πάντα μας έλεγαν ότι το κογκρέσο δεν μας αφήνει και μας έδειχναν την πόρτα εξόδου. Έχουμε βαρεθεί να μας το λένε. Αυτό το ζήσαμε και με την Κύπρο. Αλλά μετά την Κύπρο δημιουργήσαμε την ASELSAN (τουρκική αμυντική βιομηχανία Τουρκίας). Ο κακός γείτονας μας έκανε νοικοκυραίους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι από δω και μπρος θα είναι καλύτερα και ότι αυτά που έχουν πετύχει στην αμυντική βιομηχανία τα πέτυχαν τα τελευταία 16 χρόνια. «Δεν είναι αρκετό να προχωράμε, πρέπει να τρέχουμε, από δω και μπρος θα συνεχίσουμε να τρέχουμε», τόνισε.

Ο κ. Ουρανός, το νέο ελικόπτερο της Τουρκίας

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε επίσης το όνομα του νέου ελικοπτέρου που κατασκεύασε η Τουρκία T625 γενικών καθηκόντων: Gökbey (Κύριος Ουρανός στα ελληνικά).

Ανέφερε ακόμη ότι έδωσε εντολή να μην εισάγεται κανένα υλικό από το εξωτερικό εάν δεν είναι επείγουσα ανάγκη, προσθέτοντας ότι δεν θα σταματήσουν μέχρι να φτάσουν στο σημείο να μπορούν να καλύπτουν μόνοι τους όλες της ανάγκες τους στην αμυντική βιομηχανία.