Στα «μαλακά» έπεσε βιαστής ανήλικης με νοητική καθυστέρηση

Στα «μαλακά» έπεσε βιαστής ανήλικης με νοητική καθυστέρηση

Καταδικάστηκε από το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας σε μόλις 4 χρόνια φυλάκιση

Σε ποινή φυλάκισης μόλις 4 ετών κατά συγχώνευση καταδικάστηκε από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του ένας 48χρονος Ελληνοκύπριος, ο οποίος κρίθηκε ένοχος σε δύο κατηγορίες που αφορούσαν τη σεξουαλική κακοποίηση 16χρονης σήμερα από χωριό της Επαρχίας Λευκωσίας, η οποία αντιμετωπίζει ήπια νοητική υστέρηση, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα sigmalive.com.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κατηγορούμενος είχε παραδεχθεί άλλες 7 κατηγορίες, που αφορούσαν επίσης κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης, για τις οποίες του επιβλήθηκαν συντρέχουσες ποινές φυλάκισης 3 ετών. Τα αδικήματα διαπράχθηκαν κατά την περίοδο Ιουνίου 2016 και Μάιου 2017, όταν η ανήλικη ήταν ηλικίας μεταξύ 14 με 15 χρονών, στο σπίτι του κατηγορούμενου, το οποίο η ανήλικη επισκεπτόταν λόγω φιλικής σχέσης της με τα παιδιά του. Η σεξουαλική κακοποίηση γινόταν με τη χρήση βίας.

Με την ίδια απόφασή του το Κακουργιοδικείο αθώωσε και απάλλαξε τον κατηγορούμενο σε 5 κατηγορίες, που αφορούσαν η μια απόπειρα σεξουαλικής κακοποίησης του θύματος και οι άλλες τέσσερις άσεμνες επιθέσεις. Στον καθορισμό του ύψους της ποινής λήφθηκε υπόψη από το Δικαστήριο το λευκό ποινικό μητρώο του κατηγορούμενου, καθώς και το γεγονός ότι παρέμεινε υπό κράτηση για διάστημα 18 μηνών, λόγω του ότι δεν μπόρεσε να εκπληρώσει τους όρους εμφάνισης, που του είχαν επιβληθεί από το Δικαστήριο.

Επιβάλλοντας την ποινή στον κατηγορούμενο, το δικαστήριο ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι πρόκειται για μια σοβαρή υπόθεση του είδους, αφού ο κατηγορούμενος εκμεταλλεύθηκε την παιδική αφέλεια του θύματος, ενώ αδιαφόρησε πλήρως για τα ψυχικά και άλλα τραύματα που της προκάλεσε.