Τούρκος ναύαρχος προκαλεί: Δεν επιτρέπουμε στην Ελλάδα να παραβιάζει την διεθνή νομοθεσία

Τούρκος ναύαρχος προκαλεί: Δεν επιτρέπουμε στην Ελλάδα να παραβιάζει την διεθνή νομοθεσία

Η Άγκυρα έχει σε εξέλιξη την επιχείρηση «Ασπίδα της Μεσογείου» για την προστασία του Barbaros

Διατηρώντας την ένταση στη Μεσόγειο η Τουρκία μέσω του ελεγχόμενων από αυτή ΜΜΕ όπως η εφημερίδα Yeni Safak αναφέρει πως η Άγκυρα την επιχείρηση προστασίας του ερευνητικού σκάφους Barbaros την έχει βαφτίσει με ένα περισπούδαστο όνομα  «Ασπίδα της Μεσογείου».

Σε αυτή έχει εντάξει δύο φρεγάτες, δύο κορβέτες και την πυραυλάκατο Καλκάν που σύμφωνα με το δημοσίευμα έχει ένα άκρως απόρρητο Θάλαμο επιχειρήσεων.

Η τουρκική εφημερίδα έστειλε δημοσιογράφους πάνω στην πυραυλάκατο όπου μίλησαν με τον διοικητή Γιαλιτσίν Οσκουτούκ.

«Στόχος μας είναι να προστατεύσουμε τις θάλασσές μας από όλες τις απειλές και να διασφαλίσουμε πως μπορούμε να κινούμαστε με ασφάλεια σε αυτές τις περιοχές.

Πρόσφατα η Ανατολική Μεσόγειος φιλοξένησε έναν μεγάλο αριθμό πλοίων μεταξύ των οποίων και ελικοπτεροφόρα και αεροπλανοφόρα πολλών χωρών. Το ναυτικό προστάτεψε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας μέσω της επιχείρησης Ασπίδα της Μεσογείου από το 2006» δήλωσε ο τούρκος αξιωματικός.

«Κανονικά ερευνητικά σκάφη διεξάγουν τις εργασίες τους με συνοδεία σκαφών υποστήριξης αλλά λόγω των πρόσφατων παρεμβάσεων ελληνικών πολεμικών πλοίων, τουρκικά πολεμικά είναι επίσης απαραίτητα. Εμείς ως τουρκικές ναυτικές δυνάμεις παρέχουμε υποστήριξη και προστασία και δεν επιτρέπουμε στην Ελλάδα να παραβιάζει την διεθνή νομοθεσία» κατέληξε.

Παρακαλούμε περιμένετε ...