Πολεμικό στη Μαύρη Θάλασσα στέλνουν οι ΗΠΑ, ενημερώνουν την Τουρκία

Πολεμικό στη Μαύρη Θάλασσα στέλνουν οι ΗΠΑ, ενημερώνουν την Τουρκία

Η Άγκυρα μπορεί βάσει συνθηκών να μην επιτρέψει την διέλευση μιας και κάτι τέτοιο θα την φέρει σε δύσκολη θέση με την Μόσχα

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ξεκίνησε διαδικασίες για την αποστολή πολεμικού πλοίου στη Μαύρη Θάλασσα, εν μέσω της αυξανόμενης έντασης μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανίας σύμφωνα με το sigmalive.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ζήτησε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να ενημερώσει, όπως απαιτεί η συνθήκη του Μοντρέ, την Τουρκία για την επερχόμενη έλευση του πολεμικού πλοίου των ΗΠΑ από τα στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων.

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν έχει ενημερωθεί επισήμως η Τουρκία και ποια θα είναι η απάντησή της, καθώς εναπόκειται στη δικαιοδοσία της να αποφασίσει ακόμη και απαγόρευση διέλευσης, αν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας της χώρας. Το σίγουρο είναι ότι η νέα εξέλιξη θα φέρει σε δύσκολη θέση την Άγκυρα, που αποτελεί στενό σύμμαχο της Μόσχας.

Ανώνυμοι Αμερικανοί αξιωματούχοι, που μίλησαν στο CNN, δήλωσαν πάντως ξεκάθαρα ότι η κίνηση αυτή αποτελεί απάντηση στη Ρωσία στη Μαύρη Θάλασσα, μετά την κράτηση Ουκρανών ναυτικών του Πολεμικού Ναυτικού στην Αζοφική θάλασσα.