Τι συμβαίνει όταν ένας επιβάτης πεθάνει εν ώρα πτήσης

Τι συμβαίνει όταν ένας επιβάτης πεθάνει εν ώρα πτήσης

Ο...μαύρος καβαλάρης έρχεται απροειδοποίητα παντού

Το μοιραίο θα συμβεί σε όλους, ίσως απροειδοποίητα και σίγουρα οπουδήποτε χωρίς διακρίσεις. Άρα ο...μαύρος καβαλάρης μπορεί να επισκεφτεί τον οιοσδήποτε ακόμα και σε ένα αεροπλάνο, εν ώρα πτήσης. Αν και η Telegraph μας ενημερώνει πως σπάνια έχουν καταγραφεί θάνατοι εκεί ψηλά στον αέρα, εντούτοις συμβαίνει και θα συμβαίνει.

«Δε μπορείς να βάλεις έναν νεκρό επιβάτη στην τουαλέτα», είπε μια υπάλληλος, υπεύθυνη για την εκπαίδευση των αεροσυνοδών στην British Airways σε ντοκιμαντέρ του BBC. «Κάτι τέτοιο είναι ασέβεια και ταυτόχρονα επειδή δεν είναι δεμένο, θα υπάρχει κίνδυνος να γλιστρήσει έξω από την τουαλέτα και θα καταλήξει στο πάτωμα. Και από την άλλη, φανταστείτε να προσπαθεί κάποιον να βάλει ένα πτώμα στην τουαλέτα του αεροσκάφους!», δηλώνει.

«Το ιδανικό θα ήταν η μεταφορά στα πίσω καθίσματα. Γνωρίσω μια περίπτωση όπου ένας συνάδελφος   έπρεπε να καθίσει δίπλα σε κάποιον που μόλις είχε πεθάνει για το υπόλοιπο της πτήσης...», σημειώνει και εξηγεί πως αφού συμβεί το μοιραίο, οι αεροσυνοδοί θα πρέπει να σκεπάσουν τον άτυχο επιβάτη με μια κουβέρτα. «Αν υπάρχει ελεύθερο κάθισμα στην πρώτη θέση, συχνά τους τοποθετούν εκεί και εννοείται πως υπάρχει σχετική ενημέρωση στους πλησιέστερους επιβάτες.

Το 2006, ένας νεκρός άνδρας σε πτήση της British για Βοστόνη, τοποθετήθηκε στην πρώτη θέση για τρεις ώρες. «Τέσσερις άνδρες από το προσωπικό μετέφεραν τον άτυχο άντρα», ανέφερε ένας αεροσυνοδός στην Daily Mail. «Τον τύλιξαν σε μια κουβέρτα και τον έδεσαν στο κάθισμα με το κεφάλι εκτεθειμένο και να κλίνει προς τη μία πλευρά, σαν να κοιμόταν. Ένιωσα αρκετά ανήσυχος, αλλά μερικοί επιβάτες δεν κατάλαβαν τι είχε συμβεί».

Στο χειρότερο σενάριο, αν δεν υπάρχει χώρος στην πρώτη τάξη και κενές θέσεις, ο νεκρός θα τοποθετηθεί στο διάδρομο. Αυτό συνέβη σε μια πτήση της Azul Air το 2016, όταν μια γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή ξαφνικά. Το πλήρωμα καμπίνας δεν είχε άλλη επιλογή από το να τη βάλει εκεί, να ζητήσει συγγνώμη από τους λοιπούς επιβάτες και να καλύψει το άψυχο σώμα με μια κουβέρτα.