Yeni Safak: Οι ΗΠΑ περικυκλώνουν στρατιωτικά την Τουρκία

Yeni Safak: Οι ΗΠΑ περικυκλώνουν στρατιωτικά την Τουρκία

Η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα γράφει ότι οι ΗΠΑ παίρνουν ξεκάθαρη θέση κατά της Τουρκίας

Τη στάση που διατηρούν τελευταία οι ΗΠΑ απέναντι στην Τουρκία, αναλύει με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη Αμερικανών αξιωματούχων στην πλατφόρμα της Exxon Mobil στην Κυπριακή ΑΟΖ η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak, εκτιμώντας ότι παρά την απελευθέρωση Μπράνσον, η Ουάσιγκτον συνεχίζει να κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα sigmalive.com.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εφημερίδα δημοσιεύει χάρτη με τη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ αυτή τη στιγμή σε τρεις περιοχές γύρω από την Τουρκία, στην ανατολική Μεσόγειο, τη Συρία και τη Μαύρη Θάλασσα και αναφέρει ότι οι ΗΠΑ «έχουν απλώσει σαν χταπόδι τα πλοκάμια τους γύρω από την Τουρκία», αναπτύσσοντας Ναυτικό και χερσαίες δυνάμεις.

«Στη γεμάτη ένταση περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, οι ΗΠΑ για πρώτη φορά παίρνουν τόσο ξεκάθαρη θέση και στέλνουν την πρέσβειρά τους στη Λευκωσία, στο γεωτρύπανο που δραστηριοποιείται στο "αμφισβητούμενο" -για τη Yeni Safak- οικόπεδο 10, γεγονός που καταδεικνύει ότι θέλουν να ακολουθήσουν μία πολιτική πλέον, κατά της Τουρκίας», εκτιμά η τουρκική φιλοκυβερνητική, εθνικιστική εφημερίδα.

Κατά τη Yeni Safak «αυτή η επίσκεψη περνά ένα άμεσο μήνυμα στην Τουρκία. Πρέπει να αναγνωσθεί και ερμηνευτεί με τον σωστό τρόπο η σημασία αυτής της επίσκεψης. H πρέσβειρα επισκέπτεται το πλοίο και δηλώνει επισήμως, ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τις "παρανομίες" της ελληνοκυπριακής διοίκησης. Πρέπει να καταλάβουμε, ότι μεσοπρόθεσμα δεν θα έρθουμε αντιμέτωποι με το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, αλλά με τις αμερικανικές δυνάμεις».