Ισχυρή σεισμική δόνηση στην Αλάσκα

Ισχυρή σεισμική δόνηση στην Αλάσκα

Εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι στο νότιο τμήμα της Αλάσκας

Ισχυρή σεισμική δόνηση έπληξε σήμερα την Αλάσκα με την αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία να εκδίδει αρχικά προειδοποίηση για τσουνάμι. Ωστόσο, πριν από λίγη ώρα, η προειδοποίηση ήρθη.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο σεισμός ήταν της τάξεως των 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ευτυχώς προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή τραυματισμούς. Ωστόσο, οι πρώτες εικόνες που δημοσιεύονται σοκάρουν. Φωτογραφίες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν δρόμους να έχουν ανοίξει στα δύο και κτίρια με ρωγμές.

Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης είναι 13χμ από την πόλη με εστιακό βάθος 41χλμ. «Ο σεισμός ήταν τόσο ισχυρός και ταρακούνησε σπίτια σε όλη την περιοχή» ανέφερε η τοπική εφημερίδα Anchorage Daily News.

Πολλοί βρήκαν καταφύγιο κάτω από γραφεία, ή σε εξωτερικούς χώρους. Το Πανεπιστήμιο Άνκορατζ της Αλάσκας έκλεισε τις εγκαταστάσεις και ζήτησε από τους εργαζομένους να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Η εναέρια κυκλοφορία στο αεροδρόμιο της πόλης διεκόπη μέχρι να γίνει εκτίμηση των ζημιών.

Ο Αμερικανός υπουργός Εσωτερικών, Ράιαν Ζίνκε, έκανε λόγο για μεγάλες ζημιές σε δρόμους, γέφυρες και αγωγούς υδροδότησης. Ο πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ενημερώθηκε για τον σεισμό και παρακολουθεί τις αναφορές για ζημιές, ανέφερε με tweet της η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς.