Ρώσος ιερέας καταδικάστηκε για 46 βιασμούς ανηλίκων

Ρώσος ιερέας καταδικάστηκε για 46 βιασμούς ανηλίκων

«Ζητάμε από τον Θεό να δώσει στα θύματα δύναμη και υπομονή»

Ένας ρώσος ιερέας, ο οποίος κακοποιούσε σεξουαλικά αγόρια ηλικίας κάτω των 14 ετών, κρίθηκε ένοχος από δικαστήριο της χώρας του και καταδικάστηκε σε 17 χρόνια κάθειρξη. Πάντως, αν και καταδικάστηκε για 46 βιασμούς, αρχικά είχε κατηγορηθεί ότι είχε κακοποιήσει πάνω από 80 ανήλικα παιδιά, όπως γράφει το Russian Today.

Ο ιερομόναχος Meletyi- το πολιτικό του όνομα είναι Andrey Tkachenko-, έχει διατελέσει διευθυντής ενός ορθόδοξου γυμνασίου στην περιοχή της Yakutia στη Ρωσία από το 2010. Όταν αποκαλύφθηκε η δράση του, βρέθηκε στη φυλακή τον περασμένο Μάρτιο, αρχικά αντιμετωπίζοντας δύο κατηγορίες παιδικής σεξουαλικής επίθεσης.

Καθώς η έρευνα εξελισσόταν, η υπόθεση πήρε μια τρομακτική μορφή. Ο ιερέας τελικά ήρθε αντιμέτωπος με 87 σεξουαλικά αδικήματα ωστόσο στο δικαστήριο αποδείχθηκαν μόνο 46 υποθέσεις. Εκτός από την καταδίκη και το χρηματικό πρόστιμο, ο ρασοφόρος διατάχθηκε να λαμβάνει υποχρεωτική θεραπεία από ψυχίατρο.

«Ζητάμε από τον Θεό να δώσει στα θύματα δύναμη και υπομονή. Τα θύματα και οι οικογένειές τους θα λάβουν όλη την ποιμαντική φροντίδα που χρειάζονται», δήλωσε μεταξύ άλλων, η μητρόπολη της Yakutia.