Ιταλία: Αποκαλύψεις για «μαύρη» εργασία στην οικογενειακή επιχείρηση του Ντι Μάιο

Ιταλία: Αποκαλύψεις για «μαύρη» εργασία στην οικογενειακή επιχείρηση του Ντι Μάιο

Το Δημοκρατικό Κόμμα κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή με την οποία ζητά να συζητηθεί η υπόθεση στο κοινοβούλιο

Σάλο έχουν προκαλέσει στην Ιταλία ρεπορτάζ του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού Italia Uno, σύμφωνα με τα οποία ο πατέρας του αρχηγού του κινήματος Πέντε Αστέρων και υπουργού Εργασίας, Λουίτζι Ντι Μάιο, απασχόλησε τέσσερις εργάτες σε οικοδομική εταιρεία χωρίς να τους βάλει ένσημα.

Η καταγγελία για ανασφάλιστη εργασία αφορά περίοδο κατά την οποία ο Λουίτζι Ντι Μάιο δεν ήταν συνιδιοκτήτης της συγκεκριμένης εταιρείας, ποσοστό της οποίας του μεταβιβάστηκε το 2013, όταν ήταν ήδη βουλευτής.

Παράλληλα, ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων, ο οποίος όταν ήταν 22 ετών εργάσθηκε για μικρή χρονική περίοδο στην οικογενειακή αυτή εταιρεία, δηλώνει ότι ήταν πάντα ασφαλισμένος και προσκόμισε τις σχετικές αποδείξεις.

Μέρος του Τύπου όμως διερωτάται αν είναι δυνατόν, ο σημερινός υπουργός Εργασίας, να μην γνώριζε τίποτα για τις πρακτικές της εταιρείας του πατέρα του, ενώ θα πρέπει να εξακριβωθεί και αν κάποιες αποθήκες που χρησιμοποιήθηκαν είναι αυθαίρετες ή είχαν δηλωθεί κανονικά. Μέρος της σχετικής γεωργικής έκτασης, όπως γράφει η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας La Repubblica, κατασχέθηκε σήμερα το πρωί από την Aστυφυλακή της περιφέρειας της Καμπανίας.

Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, εν τω μεταξύ, κατέθεσε ερώτηση στην βουλή της Ρώμης, με την οποία ζητά να συζητηθεί αναλυτικά η όλη υπόθεση στο κοινοβούλιο.

Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα Corriere della Sera, θα πρέπει να διαπιστωθεί, αν οι αποκαλύψεις αυτές πλήττουν καίρια το προφίλ του αρχηγού των Πέντε Αστέρων ή αν όντως επιβεβαιωθεί ότι δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη, ούτε άμεση ούτε έμμεση, για τυχόν καταδικαστέες συμπεριφορές του πατέρα του.

Προς το παρόν, ο γραμματέας της Λέγκα, υπουργός Εσωτερικών και κυβερνητικός εταίρος των Πέντε Αστέρων Ματέο Σαλβίνι περιορίζεται στο να δηλώσει πως «είναι πάντα λανθασμένο να γίνεται αναφορά, με υστεροβουλία, σε υποθέσεις της ιδιωτικής ζωής».

Παρακαλούμε περιμένετε ...