Ιταλία: Δεν θα υπογράψουμε το Διεθνές Σύμφωνο για τη Μετανάστευση

Ιταλία: Δεν θα υπογράψουμε το Διεθνές Σύμφωνο για τη Μετανάστευση

«Η ιταλική κυβέρνηση δεν θα υπογράψει τίποτα και δεν θα πάει στο Μαρακές. Το όλο θέμα θα συζητηθεί από τη Βουλή και τη Γερουσία μας» τόνισε ο Ματέο Σαλβίνι

Την άρνηση της κυβέρνησής του να υπογράψει το Global Migration Compact (Διεθνές Σύμφωνο για την Μετανάστευση), το οποίο θα συνυπογράψουν οι χώρες που θα πάρουν μέρος στην διεθνή διάσκεψη του Μαρακές για την μετανάστευση, στις 10 και 11 Δεκεμβρίου, γνωστοποίησε σήμερα ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε.

«Πρόκειται για ένα κείμενο με πολιτική αξία και κατά συνέπεια αποφασίσαμε ότι είναι σωστό να περάσει πρώτα από το κοινοβούλιο, ώστε να συνεκτιμήσουν όλοι τις κινήσεις μας», είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός. Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, το Global Compact είναι συμβατό με την στρατηγική της ιταλικής κυβέρνησης.

«Η επιλογή της κυβέρνησης είναι ορθή. Δεν θα πάει στο Μαρακές και θα υπογράψει ή δεν θα υπογράψει το Global Migration Compact όταν εκφραστεί σχετικά το ιταλικό κοινοβούλιο, μετά από προσεκτική ανάλυση, όπως θα κάνει και η Ελβετία», τόνισε ο Ιταλός υφυπουργός Εξωτερικών, Μάνλιο Ντι Στέφανο του κινήματος Πέντε Αστέρων.

«Η ιταλική κυβέρνηση δεν θα υπογράψει τίποτα και δεν θα πάει στο Μαρακές. Το όλο θέμα θα συζητηθεί από τη Βουλή και τη Γερουσία μας» δήλωσε ο γραμματέας της Λέγκα και υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι.

Η αντιπολίτευση της κεντροαριστεράς, τέλος, υπογραμμίζει ότι «η ιταλική κυβέρνηση είχε ήδη δεσμευθεί να υπογράψει το συγκεκριμένο Σύμφωνο, αλλά αποδεικνύεται και πάλι ότι είναι όμηρη της Λέγκα», όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.