Τουρκοκύπριος «υπουργός»: Το αέριο δεν θα βγει στις αγορές χωρίς την έγκρισή μας

Τουρκοκύπριος «υπουργός»: Το αέριο δεν θα βγει στις αγορές χωρίς την έγκρισή μας

«Τότε θα πονέσει το κεφάλι όλων. Θα μεγαλώσει και το ρίσκο που θα πάρουν οι εταιρείες»

Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο κατώφλι ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κουντρέτ Οζερσάι «υπουργός εξωτερικών» του ψευδοκράτους στα κατεχόμενα της Κύπρου. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα philenews.com sε δήλωση στο τουρκοκυπριακό «πρακτορείο ειδήσεων» μετά από ομιλία του σε εκδήλωση του ιδρύματος Κόνραντ Αντενάουερ που πρόσκειται στο γερμανικό κόμμα CDU, στο Μιλάνο είπε πως «αφού οι εταιρείες φυσικού αερίου ανέλαβαν ένα τέτοιο ρίσκο, τότε θα πρέπει να διαχειριστούν και την ευθύνη».

Εφόσον οι Ελληνοκύπριοι δηλώνουν ότι το φυσικό αέριο έχουν μερίδιο και οι Τουρκοκύπριοι, συνέχισε ο κ. Οζερσάι, τότε «δεν τίθεται θέμα αυτό το αέριο να βγει στις διεθνείς αγορές χωρίς την δική μας συμμετοχή και στο τέλος τέλος την έγκρισή μας».

«Εάν οι διεθνείς πετρελαϊκές εταιρείες δεν νιώθουν υποχρεωμένες να καθίσουν να τα βρουν με την ελληνοκυπριακή ηγεσία και την τουρκοκυπριακή πλευρά πριν αυτές οι πηγές διοχετευθούν στην διεθνή αγορά, δεν υπάρξει μια τέτοια προσέγγιση, δήλωσε ο «ΥΠΕΞ» «τότε θα πονέσει το κεφάλι όλων. Θα μεγαλώσει και το ρίσκο που θα πάρουν οι εταιρείες».

Ο κ. Οζερσάι ανέφερε επίσης ότι η σχετική σταθερότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο καθεστώς στην Κύπρο και γύρω από αυτήν, δεν πρέπει να ξεγελά κανέναν. Λόγω αυτής της σχετικής σταθερότητας κάποιοι διεθνείς παράγοντες δεν προσπαθούν ώστε το υφιστάμενο καθεστώς να αλλάξει, ωστόσο κανείς δεν πρέπει να επαναπαύεται σε αυτό.

«Η μόνιμη σταθερότητα μπορεί να γίνει εφικτή μόνο, και μόνο, με αμοιβαία αλληλοσύνδεση», κατέληξε.