Η εξέλιξη που ίσως στείλει πιο ανατολικά τα στελθ που θέλει η Τουρκία

Η εξέλιξη που ίσως στείλει πιο ανατολικά τα στελθ που θέλει η Τουρκία

Ήδη, η συντηρητική κυβέρνηση του ιάπωνα πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε σχεδιάζει να αγοράσει 42 τέτοια «αόρατα» για τα ραντάρ μαχητικά

Μια νέα εξέλιξη έρχεται από την Άπω Ανατολή να βάλει νέα δεδομένα στην υπόθεση των F-35 που προορίζονται για την Τουρκία.

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας σκοπεύει να αγοράσει έως και 100 επιπλέον πολεμικά αεροσκάφη F35 από τις ΗΠΑ, έναντι τιμήματος το οποίο αναμένεται ότι θα ξεπεράσει το 1 τρισεκατομμύριο γεν (ή τα 8,8 δισεκατομμύρια δολάρια), γράφει στο σημερινό της φύλλο η οικονομική εφημερίδα Nikkei.

Ήδη, η συντηρητική κυβέρνηση του ιάπωνα πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε σχεδιάζει να αγοράσει 42 τέτοια «αόρατα» για τα ραντάρ μαχητικά για τις ανάγκες της πολεμικής αεροπορίας της χώρας, προσθέτει η εφημερίδα, η οποία δεν επικαλείται κάποια πηγή.

Η εξέλιξη αυτή εάν αρχίσει να υλοποιείται είναι πολύ πιθανό σύμφωνα με αναλυτές να πάει πιο πίσω την παραγγελία των τουρκικών F-35 καθώς η Άγκυρα δεν είναι σίγουρο ότι μπορεί πλέον λόγω της οικονομικής κρίσης να πληρώσει για τα αεροπλάνα που έχει παραγγείλει αφενός και αφετέρου οι εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο ίσως καταστήσουν απαγορευτικό για τις ΗΠΑ να δώσουν στην Τουρκία τα μαχητικά στέλθ τα οποία θα πρέπει να διοχετευθούν κάπου.

Αυτό το κάπου ίσως να είναι η Ιαπωνία, αναφέρουν οι ίδιοι αναλυτές που μίλησαν στο news.gr, καθώς αν μη τι άλλο τα 100 μαχητικά που φέρεται να επιθυμεί η Ιαπωνία είναι όσα επί της ουσίας έχει παραγγείλει και η Τουρκία.