Αστυνομικοί πυροβολούν μαύρο επειδή κρατούσε… κινητό

Αστυνομικοί πυροβολούν μαύρο επειδή κρατούσε… κινητό

Οι ένστολοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα

Ένα βίντεο το οποίο δείχνει αστυνομικούς να πυροβολούν έναν άοπλο μαύρο νεαρό, δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα, προκαλώντας την οργή της κοινής γνώμης. Το περιστατικό συνέβη στις 31 Αυγούστου του προηγούμενου έτους και το βίντεο με το συμβάν δόθηκε τώρα στη δημοσιότητα.

Όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα, ο άτυχος νέος κρατούσε στα χέρια του το κινητό του τηλέφωνο προκειμένου να καλέσει την μητέρα του όταν άρχισαν να τον καταδιώκουν δυο ένστολοι πριν καταλήξουν, τον «στριμώξουν» όπως γράφουν τα αμερικανικά μίντια, σε μια ταράτσα κατοικίας στο Μιλγουόκι των ΗΠΑ. Όπως φαίνεται από το απόσπασμα του βίντεο, που καταγράφηκε από ενσωματωμένη κάμερα στη στολή του ενός αστυνομικού, οι ένστολοι ακολουθούν τον 19χρονο Jerry Smith Jr. στην ταράτσα και τον απειλούν με τα όπλα τους.

Ο νεαρός φαίνεται τρομαγμένος, πέφτει στο πάτωμα και προστατεύει το κεφάλι του με τα χέρια ενώ οι αστυνομικοί τον πλησιάζουν και ένας από αυτούς τον πυροβολεί καθώς θεωρεί πως αυτό που κρατά στο χέρι του είναι όπλο, αλλά στην πραγματικότητα αυτό που κρατούσε ήταν κινητό.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι δυο αστυνομικοί κλήθηκαν σε περιστατικό με ένοπλο και πλησίασαν τον 19χρονο καθώς ταίριαζε στην περιγραφή του υπόπτου. Όσο για τον 19χρονο, επέζησε από τα πυρά αλλά είναι αναγκασμένος να ζει με μια σφαίρα στο γοφό του, γεγονός που σημαίνει ότι έχει μερική παράλυση στο δεξί του πόδι. Λίγο έλειψε το περιστατικό να εξελιχθεί τραγωδία καθώς μια από τις τρεις σφαίρες πέρασε ξυστά από το κεφάλι του.

Οι ένστολοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και αναμένεται η τύχη τους ανάλογα με την δικαστική έκβαση της υπόθεσης.