«Μπλόκο» εργαζομένων της Amazon στην Black Friday

«Μπλόκο» εργαζομένων της Amazon στην Black Friday

Σε απεργία προχώρησαν σήμερα εργαζόμενοι της επιχείρησης σε Γερμανία και Ισπανία

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στα κέντρα logistics της Amazon στη Γερμανία και την Ισπανία, απέχοντας από την εργασία τους την λεγόμενη Black Friday, την ημέρα καταναλωτικής φρενίτιδας που σηματοδοτεί το ξεκίνημα της κρίσιμης αγοραστικής περιόδου των Χριστουγέννων.

Η Amazon Germany ανακοίνωσε, ότι περίπου 620 εργαζόμενοι συμμετέχουν στις απεργίες, αλλά ότι η πλειονότητα των εργαζομένων συνεχίζουν να εργάζονται και ότι δεν υπάρχει αντίκτυπος για τις παραγγελίες των πελατών. Το γερμανικό συνδικάτο εργαζομένων στον τομέα υπηρεσιών Verdi είχε καλέσει τους εργαζομένους στην Amazon να απεργήσουν για 24 ώρες, έως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, ζητώντας καλύτερες αποδοχές και συμβάσεις που εγγυώνται υγιείς εργασιακές συνθήκες.

Η Amazon Germany ανακοίνωσε, ότι οι θέσεις εργασίας της προσφέρουν ανταγωνιστικές αποδοχές και ολοκληρωμένες παροχές από την πρώτη ημέρα πρόσληψης. Οι εργαζόμενοι στις μεγαλύτερες αποθηκευτικές εγκαταστάσεις της Amazon στο Σαν Φερνάνδο ντε Ενάρες, στην Ισπανία, προχώρησαν σήμερα σε απεργία και θα απέχουν και αύριο από την εργασία τους.

Σύμφωνα με συνδικάτα, στην κινητοποίηση συμμετέχει το 85%-90% του προσωπικού. Η Amazon Spain ανακοίνωσε, ότι τα στοιχεία αυτά δεν αντανακλούν την πραγματικότητα και ότι η πλειονότητα των εργαζομένων διεκπεραιώνει τις παραγγελίες.

Παρακαλούμε περιμένετε ...