Νεκρά τρία παιδάκια που πήραν όλμο για παιχνίδι

Νεκρά τρία παιδάκια που πήραν όλμο για παιχνίδι

«Εξερράγη όταν τα παιδιά που έπαιζαν με αυτό άρχισαν να του ρίχνουν πέτρες»

Τρία παιδιά σκοτώθηκαν από βλήμα όλμου που δεν είχε εκραγεί και το οποίο θεώρησαν ότι ήταν παιγνίδι στην κοιλάδα Σουάτ, στο βορειοδυτικό Πακιστάν, ανακοίνωσαν αστυνομικές πηγές.

«Το βλήμα όλμου εξερράγη όταν τα παιδιά που έπαιζαν με αυτό άρχισαν να του ρίχνουν πέτρες», διευκρίνισε μιλώντας στο AFP ο Σάγεντ Ουάλι Χαν, ένας αστυνομικός της περιοχής της Σουάτ.

Αυτό επιβεβαίωσε και ο Μούστακ Άχμαντ, στέλεχος της αστυνομίας.

Το ένα από τα τρία παιδιά σκοτώθηκε επί τόπου, ενώ τα άλλα δύο υπέκυψαν στα τραύματά τους αφού διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο, διευκρίνισαν οι αστυνομικοί. Το περιστατικό αυτό, κατά το οποίο τραυματίστηκαν επίσης τρεις άνθρωποι, σημειώθηκε χθες Τετάρτη στο χωριό Νέλα Γκραμ.

Τα τρία παιδιά ηλικίας 4 ως 9 ετών που έχασαν τη ζωή τους ήταν δύο αδέλφια και ένας ξάδερφός τους, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Η κοιλάδα Σουάτ στους πρόποδες των Ιμαλαΐων βρισκόταν την περίοδο 2007-2009 υπό τον έλεγχο των Πακιστανών Ταλιμπάν. Αυτοί επέβαλαν στην περιοχή μια σκληρή εκδοχή της σαρία (ισλαμικός νόμος), προβαίνοντας ακόμη και σε δημόσιες εκτελέσεις, προτού εκδιωχθούν από τον στρατό.

Η Σουάτ είναι πλέον μια περιοχή στην οποία σπανίζουν τα περιστατικά βίας. Ωστόσο τον Φεβρουάριο, 11 στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους εκεί και 13 τραυματίστηκαν από επίθεση αυτοκτονίας.

Επίσης είναι ο τόπος καταγωγής της τιμηθείσας με Νόμπελ Ειρήνης Μαλάλα Γιουσαφζάι, η οποία είχε τραυματιστεί σοβαρά από σφαίρα στο κεφάλι το 2012 γιατί υπερασπίστηκε το δικαίωμα των κοριτσιών στην παιδεία.

(φωτογραφία αρχείου)