Απομονωμένη φυλή στην Ινδία σκότωσε ιεραπόστολο

Απομονωμένη φυλή στην Ινδία σκότωσε ιεραπόστολο

Η φυλή των Σεντιλέζων έχει αρνηθεί οποιαδήποτε επαφή με τον έξω κόσμο για χιλιάδες χρόνια

Τη ζωή του έχασε ένας Αμερικανός στα χέρια μιας απομονωμένης φυλής στο νησιωτικό σύμπλεγμα Ανταμάν και Νικομπάρ της Ινδίας, σε νησί όπου δεν επιτρέπεται η πρόσβαση σε επισκέπτες και οι κάτοικοι ζουν μακριά από τον έξω κόσμο.

Στο νησί Βόρειο Σεντινέλ, το οποίο είναι απαγορευμένο για τους επισκέπτες, ζουν οι Σεντιλέζοι, οι οποίοι σκότωσαν τον John Allen Chau. Ο άνδρας, σύμφωνα με το Reuters, είχε φτάσει εκεί παράνομα, με «οδηγούς» κάποιους ψαράδες. Σύμφωνα δε με τοπικά μέσα ενημέρωσης τα οποία επικαλείται το BBC, το θύμα ήταν ιεραπόστολος.

Ο Chau προσέλαβε ένα ψαράδικο και πλησίασε το νησί στις 16 Νοεμβρίου. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη στεριά με κανό. Το νεκρό του σώμα εντοπίστηκε την επομένη ημέρα από τους ψαράδες, οι οποίοι επέστρεφαν στην Ινδία. Σύμφωνα με την αστυνομία, εφτά ψαράδες έχουν συλληφθεί για την παράνομη μεταφορά του Αμερικανού στο νησί, ενώ σύμφωνα με τοπικά μέσα, ο Αμερικανός ήθελε να συναντήσει την φυλή και να κηρύξει τον χριστιανισμό, όπως μεταδίδει το BBC.

«Η αστυνομία δήλωσε, πως ο Chau είχε παλιότερα επισκεφθεί τη νήσο του Βόρειου Σέντινελ, περίπου τέσσερις ή πέντε φορές, για να βοηθήσει τους ντόπιους ψαράδες», δήλωσε στο BBC Hindi ο δημοσιογράφος Subir Bhaumik. Οι Σεντιλέζοι περιγράφονται συχνά ως η πλέον επικίνδυνη φυλή στον κόσμο και σε αντίθεση με άλλες απειλούμενες φυλές στο αρχιπέλαγος, έχουν αρνηθεί οποιαδήποτε επαφή με τον έξω κόσμο για χιλιάδες χρόνια.