Στο μικροσκόπιο των Δημοκρατικών τα email της Ιβάνκα Τραμπ

Στο μικροσκόπιο των Δημοκρατικών τα email της Ιβάνκα Τραμπ

Σε έλεγχο του Λευκού Οίκου στα email της αποκαλύφθηκε ότι χρησιμοποίησε τον προσωπικό της λογαριασμό έως και 100 φορές για να επικοινωνήσει με άλλους αξιωματούχους, αναφέρει η Washington Post

Τη διεξαγωγή έρευνας σε βάρος της κόρης του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και συμβούλου του Λευκού Οίκου, Ιβάνκα Τραμπ, ζητούν οι Δημοκρατικοί μετά τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι χρησιμοποίησε επανειλημμένα το προσωπικό της λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πέρυσι για υπηρεσιακούς σκοπούς.

Σε έλεγχο του Λευκού Οίκου στα email της Ιβάνκα Τραμπ αποκαλύφθηκε ότι χρησιμοποίησε τον προσωπικό της λογαριασμό έως και 100 φορές για να επικοινωνήσει με άλλους αξιωματούχους της κυβέρνησης Τραμπ, έγραψε χθες η Washington Post, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές. Ο Λευκός Οίκος δεν έχει προς το παρόν ανταποκριθεί στο αίτημα του πρακτορείου Reuters να σχολιάσει σχετικά.

Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος του βουλευτή Ελάιτζα Κίμμινγκς, επικεφαλής Δημοκρατικού της Επιτροπής Εποπτείας, είπε ότι το πάνελ θα διεξάγει έρευνα στις επικοινωνίες του Λευκού Οίκου όταν οι Δημοκρατικοί πάρουν τα ηνία της Βουλής των Αντιπροσώπων τον Ιανουάριο. «Θέλουμε να συνεχίσουμε την έρευνά μας στα προεδρικά αρχεία και τα ομοσπονδιακά αρχεία και θέλουμε να μάθουμε εάν η Ιβάνκα συμμορφώθηκε με τον νόμο» τονίζεται σε ανακοίνωση του γραφείου του.

Ο Πίτερ Μιριτζάνιαν, εκπρόσωπος τύπου του δικηγόρου για θέματα δεοντολογίας της Ιβάνκα Τραμπ, Άμπι Λόουελ, είπε στην αμερικανική εφημερίδα ότι η χρήση του προσωπικού της λογαριασμού είναι διαφορετική από την περίπτωση της Χίλαρι Κλίντον, διότι δεν είχε κανέναν ιδιωτικό server, κανένα από τα μηνύματα δεν περιελάμβαναν εμπιστευτικές πληροφορίες και αυτό συνέβη προτού η Ιβάνκα Τραμπ ενημερωθεί για τους κανονισμούς.

Ο γερουσιαστής Ρίτσαρντ Μπλούμενταλ, Δημοκρατικός της Επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων της Γερουσίας, υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση» η Ιβάνκα Τραμπ να μην γνώριζε τους κανονισμούς μετά την προεκλογική εκστρατεία του 2016 κι ότι υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την ανάμιξη από την οικογένεια Τραμπ των ιδιωτικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τους με τα κυβερνητικά καθήκοντά τους. «Τίθεται το θέμα εάν συνέβη κάτι το ανάρμοστο. Θα πρέπει να γίνει κάποιου είδους έρευνα» είτε από το Κογκρέσο είτε από το γραφείο δεοντολογίας του Λευκού Οίκου, υπογράμμισε στο CNN, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...