Τούρκοι στρατιώτες κυνήγησαν Κύπριους αγρότες από τα χωράφια τους

Τούρκοι στρατιώτες κυνήγησαν Κύπριους αγρότες από τα χωράφια τους

Οι τουρκικές προκλήσεις καταγγέλθηκαν από την πρώτη στιγμή σε εκπρόσωπο της ειρηνευτικής δύναμης

Επέστρεψαν στα χωράφια τους, στη νεκρή ζώνη στη Δένεια στην Κύπρο, για να τα καλλιεργήσουν, οι Ελληνοκύπριοι γεωργοί σήμερα το πρωί, όπως είχαν προαναγγείλει αλλά δεν ολοκλήρωσαν τις εργασίες τους λόγω της παρέμβασης και των απειλών του κατοχικού στρατού σύμφωνα με το sigmalive.

Συγκεκριμένα, οι Ελληνοκύπριοι γεωργοί είχαν αρχίσει τις εργασίες του κανονικά αλλά στη συνέχεια της διέκοψαν, όταν τους προσέγγισε όχημα του κατοχικού στρατού.

Στο σημείο μετέβησαν επίσης, δυνάμεις της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, ενώ όσο προχωρούσε η ώρα οι απειλές γίνονταν πιο έντονες.

Στη συνέχεια κατέφθασαν στο σημείο άλλα δύο οχήματα του κατοχικού στρατού, με άλλους επτά στρατιώτες, ενώ αναμένονταν ενισχύσεις και από πλευράς ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Τελικά λίγο πριν τις 11:00 το πρωί οι Ελληνοκύπριοι γεωργοί, υπό το βάρος των απειλών του κατοχικού στρατού, μπήκαν στα τρακτέρ του και αναχώρησαν από την περιοχή, χωρίς να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους.

Σημειώνεται ότι την τελευταία εβδομάδα, όσες φορές επιχείρησαν να μεταβούν στα χωράφια τους, τα οποία καλλιεργούν από το 2014, παρεμποδίστηκαν από πάνοπλους Τούρκους στρατιώτες.

Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη της Δένειας Χριστάκη Παναγιώτου, οι γεωργοί ήταν αποφασισμένοι από σήμερα το πρωί να επιστρέψουν στα χωράφια, τα οποία καλλιεργούν από το 2014. Μάλιστα, όπως μας ανέφερε, είχαν ενημερώσει τόσο το Υπουργείο Εξωτερικών όσο και την ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, κάθε χρόνο καταγράφονται πέραν των χιλίων περιστατικών παρόμοιας φύσης.

Οι τουρκικές προκλήσεις καταγγέλθηκαν από την πρώτη στιγμή σε εκπρόσωπο της ειρηνευτικής δύναμης στην Κύπρο.

Το ΥΠΕΞ είναι σε επικοινωνία με την ΟΥΝΦΙΚΥΠ και θα καταβληθεί προσπάθεια από όλους, προκειμένου όλα να κυλήσουν ομαλά και οι γεωργοί να μπορέσουν να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Δημήτρης Σαμουήλ.